10 sefer kalbi duran çocuk hayata tutundu

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,103
0
1
Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde 93 gün kaldığı ağır bakım servisinde tedavisi devam ederken 10 sefer kalbi duran 3 yaşındaki kız çocuğu Mavin Büyük, hayat çabasını kazandı.

Hastanın tedavisini muvaffakiyetle yürüten Çocuk Ağır Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz, “3 yaşındaki Mavin Yüce’de baş içi boşluklarda genişleme, genel durumu bozukluğu, şuur kaybı şikayetleri ile tarafımıza başvurulmuştu. Hastanın çocuk ağır bakım gereksinimi olması niçiniyle takiplerini ağır bakımda devam ettirdik.

Hastalığı denetimsiz bir biçimde ağır ve fazlacalu organ yetmezliğine sebep olmuştu. Farklı vakit içinderda olmak üzere tam 10 defa kalbi durdu ve kalp masajı yapmak zorunda kalındı. Bunun yanında öbür tüm dayanak tedavilerine devam edildi. Beyin cerrahisi tarafınca hastalığına yönelik tedavi uygulamaları yapıldı. 93 günlük ağır bakım şiddetli sürecinin akabinde Mavin’imiz artık konutunda takip edilebilecek duruma geldi. Hayat uğraşını büyük bir azim ile kazandığını görmek de bize kısmet oldu” dedi.

“İLK KERE ÇOCUK HASTADA UYGULANDI”

Çocuk Ağır Bakım Uzmanı Dr. Yavuz, “Mavin ile bir arada hastanemizde birtakım birincileri de hayatış olduk. Uzun mühlet ağır bakımda akciğer makinesine bağlı hastaların meskende takibine imkan sağlayan trakeostomi süreci Batman’da çocuk hastalarda birinci kere Mavin ile bir arada hastanemizde açılmaya başlandı. Ayrıyeten beslenme sorunu olan kronik bakım hastalarının daha uygun beslenme ve güç muhtaçlıklarının giderilmesini sağlamak üzere yapılan gastrostomi süreci de hastanemizde birinci kere bir çocuk hastada uygulandı. Mavin’in 93 günlük ağır bakım yatışında, başta Uz. Dr. Ali Avcı olmak üzere çocuk ağır bakımda çalışan çocuk sıhhati ve hastalıkları uzmanları, Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Enver Sösuncu ve ağır bakımda nazaranv yapan tüm sıhhat çalışanlarımızın büyük emeği bulunmaktadır” diye konuştu.

“ÇOCUĞUMU BANA BAĞIŞLADINIZ”

Mavin’in yaşama tutunmasında büyük emeği olan başta Uz. Dr. Sinan Yavuz’a ve emeği geçen tüm sıhhat grubuna sevinç gözyaşları içerisinde teşekkür eden Anne Dilbirin Abdullah Şanlı, “Bana bir hayat bağışladınız. Allah hepinizden razı olsun. Mavin’imi bana bağışladınız” halinde konuştu. (İHA)