2 yılda 95 kilo verdi: Çorabımı bile giyemiyordum

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,097
0
1
Aksaray’da kıymetli sıhhat sıkıntıları yaşayan 38 yaşındaki Sevim Keleş, azimle uyguladığı diyet ve spor programıyla fazla kilolarından kurtulmanın ve bir daha sıhhatine kavuşmanın memnunluğunu yaşıyor.

Keleş, çocukluğundan bu yana fazla kiloları yüzünden günlük hayatında zorluk çekmeye başlayınca zayıflama sonucu verip diyetisyene gitti.

Diyet programını aksatmayan Keleş, spor da yaparak iki buçuk yılın sonunda 157 kilodan 62 kiloya düştü.

Toplamda 95 kilo vererek sağlıklı bir yaşama adım atan Keleş, bugün yeni bir hayat yaşıyor.

Keleş, çocukluğundan beri kilolu olduğunu ve 20 yaşından daha sonra çok kilo almayı durduramadığını söylemiş oldu.

“SUYU BİLE YUDUM YUDUM İÇEBİLİYORDUM”

Bu süreçte diyet yapsa da kilo almaya davam ettiğini belirten Keleş, şu biçimde konuştu:

“157 kilogram olduktan daha sonra kan şekerim yükselmişti, tiroitlerim düzgün çalışmıyordu, karaciğer enzimlerim devasa yükseklikteti. Suyu bile yudum yudum içebiliyordum, fazlaca zorlanıyordum. Hareket edemiyordum lakin daima oturuyordum. Eğilip kalkmakta zorlanıyordum. Lavaboya bile gidememe durumuna gelmiştim. Eğilip çorabımı bile giyemiyordum. Yani kilolarım birfazlaca hastalıkla bir arada toplumsal hayatımı da etkilemeye başlamıştı.”

“BENİM İÇİN İKİNCİ BİR HAYAT BAŞLADI”

Keleş, çabucak sonrasında kentteki özel bir hastaneye giderek beslenme ve diyet uzmanı Meltem Memnun’a başvurduğunu söz etti.

Kilo verme yoluna diyetisyeniyle birlikte çıktığını anlatan Keleş, şöyleki devam etti:

“Eskiden daima abur cubur yiyordum. Artık, 3 ana öğün ve 3 orta öğünle besleniyorum. Günde 3 litreden çok su içiyorum. Yalnızca beslenmeme dikkat ederek ve su içerek verdim kilolarımı. Rastgele bir obezite cerrahisi müdahalesi yapmadık. Kilolarımı verdikten daha sonra bakılırsan beni tanıyamıyor artık. Toplumsal etrafım gelişti. Arkadaşlarımla artık görüşebiliyorum. Günlük hayatta daha da faalim. Daha hayli spor yapıyorum. İstediğim üzere hareket edebiliyor ve gezebiliyorum. 95 kilo verdikten daha sonra benim için ikinci bir hayat başladı.”

“KİLO VERME İŞİ DÜMDÜZ BİR YOL DEĞİL”

Beslenme ve diyet uzmanı Keyifli ise hastasının birinci geldiğinde şekerinin çok yüksek düzeyde olduğunu ve tansiyon sorunu yaşadığını söylemiş oldu.

Hastası Keleş’in hareket kabiliyetinde de epey önemli kısıtlamalar yaşadığını anlatan Memnun, “Biz evvela gaye belirleyerek ilerledik. bu türlü adım adım gittik. hiç bir vakit özel besinler, bulunması sıkıntı olan yiyecekler üzerinden ilerlemedik. Birinci basamak olarak porsiyon denetimini hastamıza öğrettik. Öğün saatlerini tertibe soktuk ve su içmesini sağladık.” diye konuştu.

Keyifli, hastanın ömür uzunluğu devam edebileceği hareket kabiliyeti, fizikî aktivite ve spor programını da diyet programının içerisine kattıklarını lisana getirdi.

Hastanın birinci bir yıl içerisinde 60 kilo verdiğini aktaran Memnun, şunları kaydetti:

“Kilo verme işi dümdüz bir yol değil. Her ay 4-5 kilo verebilecek biçimde ilerlemedik. kimi vakit dikkat ettiğimiz biçimde kilo almalar oldu. kimi vakit de hiç beklemediğimiz vakit içinderda kilo verdiğimiz vakit içinder oldu. Geriye kalan 35 kiloyu da bir buçuk yılda verdik. Asla beslenme sistemimizi aksatmadık. Kilo verme işinde disiplin hayli değerli. Hastamız bu duruma epeyce dikkat etti. Hastamız gerçek diyet, antrenman, su ve uyku tertibiyle birlikte kilosunu kaybetti.”