21 yıldır görülmeyen Prenses Latifa’nın kız kardeşi Şemsa’nın gizemi

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
21 yıldır görülmeyen Prenses Latifa’nın kız kardeşi Şemsa’nın gizemi
Prenses Latifa’nın arkadaşlarıyla İspanya’da tatildeyken görüldüğü fotoğraflar Instagram’da yayınlandı; fakat 21 yıldır basında hiç bir fotoğrafının yer almadığı kız kardeşinin kıssası gizemini hâlâ koruyor.

21 yıldır kimse Şemsa’yı görmedi. Prenses, çabucak hemen gençken saray duvarlarının içinde geçen ömründen nasıl kaçmak istediğini anlatan bir mektup kaleme almıştı. Mektuptan yalnızca birkaç ay daha sonra, 18 yaşındayken kraliyet ailesi ile yaşadığı konuttan kaçmaya çalıştı. Ağustos 2000’de siyah bir Range Rover çaldı, arabayı terk etmeden ve yürüyerek kaçmadan evvel arazinin kenarına sürdü. Prenses için yapılan arama, tezlere nazaran iki ay sürdü.

SORUŞTURMA ENGELLENDİ

Prenses, mektupta şunları yazmıştı: “Kaçmayı düşünüyordum. Bunun hiç bir meselemi çözmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden annemle yeniden konuşmayı düşündüm. Lakin artık hâlâ tatmin olmadığımı fark ettim!”

Mektuptan yalnızca birkaç ay evvel intihar etmeyi düşünen mutsuz Prenses, birkaç ay daha sonra da ortadan kayboldu.

Şemsa’nın ortadan kaybolmasını araştıran üst seviye bir polis memuru olan David Beck, Sunday Mirror’a verdiği bir röportajda soruşturmasının niye engellendiğine dair hiç bir fikri olmadığını söylemiş oldu. Beck, Pir Muhammed’in de bu işe dahil olduğunu ve BAE’ye seyahat etmesinin engellendiğini sav etti.

Prenses Latife aylar daha sonra İspanya’da ortaya çıktı.

AZAP GÖRDÜ, MAHPUSA ATILDI, UYUŞTURULDU

Ayrıyeten kraliyet aileleriyle çalışan Jauhiainen isimli bir bayan News.AU’ya Şemsa’nın ortadan kaybolmasından bu yana üç kere azap gördüğünü, mahpusa atıldığını, uyuşturulduğunu ve intihara teşebbüs ettiğini sav etti.

Jauhiainen, 2001 yılında Şemsa’nın kız kardeşi Prenses Latifa’ya capoeira öğretmek üzere işe alınmış: “Annesinin konutunda bir odaya kilitlendi, uyuşturuldu.” Prenses Şemsa’yı iki sefer gördüğünü söyleyen Jauhiainen, birinci vakit içinderda 2001’de gördüğü Prenses Şemsa için “sersemlemiş ve epeyce mutsuz görünüyordu” derken, ikinci sefer da 2016’daki diğer bir kız kardeşlerinin düğününde Şemsa’yı gördüğünü anlatıyor: “Onu ikinci defa 2016’da kız kardeşinin düğününde gördüm. Şemsa o kadar hayli kilo vermişti ki tanınmaz hale gelmişti, anoreksik üzere görünüyordu. Çok derecede zayıftı ve Latifa bana yemek yemeyi hakikaten bıraktığını söylemiş oldu. Zombi üzereydi.”

KAÇABİLDİ Mİ, YOKSA HÂLÂ AZAP ALTINDA MI?

Prenses Latifa 2018’de Dubai’den kaçmadan evvel kaydedilen bir görüntüde hem kendisine birebir vakitte Prenses Şemsa’ya azap edildiğini söylemiş oldu: “Bir adam beni tutuyordu, öbür adam bir adam da beni dövüyordu ve bunu tekrar yeniden yaptılar. Bir daha sonraki azabım de beş saat sürdü ve yataktan çıkarıldım, sarayda diğer bir yere gdolayıldüm, bana bir daha azap yaptılar.”

Prenses Latifa yeni Instagram fotoğraflarında bir nebze özgürlüğe kavuşmuş üzere görünse de, Prenses Şemsa’nın yazgısıyla ilgili biroldukça soru hâlâ karşılıksız kalıyor.

Alıntıdır