ABD basınından çarpıcı sav: Biden, Zelenskiy’e bağırmış

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
ABD basınından çarpıcı sav: Biden, Zelenskiy’e bağırmış
ABD Lideri Biden’ın bir telefon görüşmesinde, daima silah talebinde bulunan Ukrayna önderi Zelenskiy’i azarladığı sav edildi. Kaynaklara göre Biden, Ukrayna önderine sesini yükseltip “Biraz daha minnettar olabilirsin” diye çıkıştı.

ABD Lideri Joe Biden ve Ukrayna başkanı Volodimir Zelenskiy’nin yaz aylarında yaptıkları bir telefon görüşmesinde gergin anlar yaşandığı argüman edildi.

Rus işgalinin başından bu yana Ukrayna’ya milyarlarca dolarlık askeri yardım yapan ABD’nin bu hareketi, Rusya’nın da büyük reaksiyonunu çekiyor. ABD basınında çıkan haberlere bakılırsa ABD’nin askeri yardımları, Biden ve Zelenskiy’nin haziranda yaptığı bir telefon görüşmesinde de tartışmaya yol açtı.

NBC televizyonu, Zelenskiy’nin bitmek bilmeyen silah talepleri ve 1 milyar dolarlık ek yardım isteği karşısında Biden’ın sesini yükselterek Ukrayna başkanına “Biraz daha minnettar olabilirsin” söylemiş olduğini aktardı.

‘SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI’

Görüşmeyle temaslı kaynaklar, ABD Lideri’nin yeni askeri yardım paketinden bahsetmiş olduğu sırada Zelenskiy’nin ortaya girip istedikleri silahları saymaya başlaması üzerine Biden’ın sonlarına hakim olamadığını ve sesini yükselterek reaksiyon gösterdiğini kaydetti. Biden, ABD’lilerin Ukrayna’ya karşı epey cömert olduğunu ve orduyla birlikte Ukrayna için epey sıkı çalıştıklarını söylemiş oldu.

Bu görüşme daha sonrasında ABD’nin deklare ettiğı yeni yardım paketine Zelenskiy yazılı açıklama yapıp teşekkür ederek karşılık vermişti.

UKRAYNA’YA TAKVİYE ABD’DE TARTIŞMA YARATIYOR

Kaynaklara nazaran, iki önder içinde gerilen alakalar daha sonraki görüşmelerde biraz düzeldi. ABD basını, Biden’ın bu gerginliğinin ülkedeki kamuoyunda Ukrayna’ya verilen askeri yardımdan durulan rahatsızlığın bir kararı olduğu yorumunu yaptı.

Ukrayna’ya akan paralar, ABD idaresi ortasında de tartışmalara yol açıyor. Biroldukca Kongre üyesi, ABD iktisadı güç bir periyot yaşarken milyarlarca doların Ukrayna’ya akıtılmasından rahatsız duyuyor.

8 Kasım’daki orta seçimlerde Cumhuriyetçilerin Kongre’de çoğunluğu kazanması halinde Ukrayna’ya yardımların durabileceği haberleri de basına yansımıştı.

Alıntıdır