ABD ve Çin’den 7 saatlik Rusya görüşmesi! Üstü kapalı tehdit

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
ABD ve Çin’den 7 saatlik Rusya görüşmesi! Üstü kapalı tehdit
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış Münasebetler Komitesi Ofisi Yöneticisi Yang Jiechi’nin İtalya’nın başşehri Roma’daki görüşmesinin 7 saat sürdüğü ve ABD’nin Çin’e Rusya’ya yardım etmesi halinde ortaya çıkacak olumsuz sonuçları ilettiği bildirildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya hücumları devam ederken, Çin’in Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olabileceği telaşları niçiniyle ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış Bağlar Komitesi Ofisi Yöneticisi Yang Jiechi ile İtalya’nın başşehri Roma’da bir ortaya geldi.

“ENDİŞELERİMİZ VAR”

Görüşmenin akabinde açıklama yapan üst seviye ABD’li bir yetkili, ABD’nin Çin’e Rusya’ya yardım etmesi halinde ortaya çıkacak olumsuz sonuçları ilettiğini aktararak, “Çin’in şu anda Rusya ile ahengi konusunda telaşlarımız var ve Ulusal Güvenlik Danışmanı bu telaşlar ve muhakkak hareketlerin beklenen sonuçları hakkında direkt konuştu” dedi.

7 SAATLİK GÖRÜŞME

Yetkili, görüşmenin “oldukça samimi” ve “yoğun” geçtiğini aktararak, görüşmenin 7 saat sürdüğünü söz etti. toplantıda Sullivan’ın Ukrayna konusunda açık olduğunu belirten yetkili, “Diğer ülkelerin Rusya’ya sağlayabileceği takviyelerle ilgili kaygılarımız niçiniyle direkt ve özel olarak Çin ile bağlantı kuruyoruz” dedi.

Yetkili ayrıyeten, Sullivan ve Yang’ın görüşmelerinde kriz idaresi ve Kuzey Kore’yi de ele aldıklarını deklare etti.

RUSYA’NIN ÇİN’DEN ASKERİ TEÇHİZAT İSTEDİĞİ SAV EDİLMİŞTİ

ABD basınında ABD’li yetkililerin Rusya’nın Ukrayna’ya taarruzlarının başlamasından bu yana Çin’den askeri teçhizat ve çeşitli yardımlar talep ettiğine yönelik argümanlarına yer verilmiş, Çin’in Rusya’ya yardım etmeye hazır olabileceğine dair kimi işaretler olduğu öne sürülmüştü.

ABD’li yetkililer ayrıyeten, Rusya’nın envanterindeki birtakım silahların tükenmekte olduğuna dair işaretler olduğunu sav etmişti.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Kelam konusu tezlerin akabinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Çin’den askeri yardım talep ettiğine dair savları yalanlamıştı. Çin Dışişleri Bakanlığı da, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik akınlarda kullanmak üzere kendisinden askeri yardım talep ettiği argümanını reddetmiş, “ABD, Ukrayna konusunda Çin’i maksat alan dezenformasyon yayıyor” açıklamasını yapmıştı.

Alıntıdır