ABD’de korkulan oldu… Meyyit sayısı netleşti! Yüzden çok kayıp var

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,527
0
0
Hortum şoku yaşayan ABD’de bilanço netleşiyor. Kentucky eyaleti Valisi Andy Beshear, yaşanan hortum felaketinde 64 kişinin ömrünü kaybettiğini, 105 bireyden ise hala haber alınamadığını belirtti. Vali Beshear, hortumda ömrünü kaybedenler ve etkilenenler için eyalette bayrakların yarından itibaren bir hafta boyunca yarıya indirilmesini emrettiğini belirtti.

ABD’nin Kentucky eyaletinde yaşanan hortum felaketinin bilançosu netleşmeye başladı. Kentucky Valisi Andy Beshear, sabah prestijiyle eyalet genelinde teyit edilen can kaybının 64 olduğunu bildirerek, can kaybının artacağına kesin gözüyle baktıklarını tabir etti.

CAN KAYBI ARTACAK

Beshear, can kaybının 70 yahut 80’in üzerine çıkacağına inandığını açıklayarak, “Binlerce konut büsbütün yıkılmasa bile hasar gördü. Hem vefatlar tıpkı vakitte yıkım düzeyleri hakkında son sayıma ulaşmamız haftalar alabilir” dedi.

ÖLENLERDEN 6’SI 18 YAŞ ALTI

Beshear, hayatını kaybedenlerden çabucak hemen 18’inin kimliğinin belirlenemediğini aktarırken, ömrünü kaybedenlerin yaş aralığının 5 aylıktan 86 yaşa kadar değiştiğini, 6’sının 18 yaş altı olduğunu deklare etti.

Beshear, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 105 şahıstan de çabucak hemen haber alınamadığını tabir etti.

BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

Vali Beshear, hortumda hayatını kaybedenler ve etkilenenler için eyalette bayrakların yarından itibaren bir hafta boyunca yarıya indirilmesini emrettiğini belirtti. Hortum felaketine ait son gelişmeleri aktarmaya devam edeceğine dair halka teminat veren Vali Beshear, “hiç bir yere gitmiyoruz. Bugün sizinle olacağız. Yarın sizinle olacağız ve bir daha inşa etmek için sizinle orada olacağız. Sanırım buradaki ve hem de ülkedeki herkes yanınızda” dedi.

Dün hortum felaketindeki son gelişmeler hakkında konuşan Vali Beshear, eyaletteki can kaybının en az 80 olduğunu açıklamış, bu sayının 100’ü aşmasını beklediklerini söz etmişti.