ABD’deki hortum felaketinde can kaybı artıyor

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,527
0
0
ABD’nin Kentucky, Illinois, Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerinde yaşanan hortum felaketinde can kaybı 93’e ulaşırken, Kentucky eyaletinde ise can kaybının en az 80 olduğu aktarıldı.

ABD’nin Kentucky, Illinois, Arkansas, Tennessee ve Missouri eyaletlerinde yaşanan hortum felaketinde can kaybı artmaya devam ediyor. Hortum felaketinde toplam can kaybının 93’e ulaştığı bildirildi.

Hortum felaketinden an fazla etkilenen Kentucky eyaletindeki can kaybına ait basına konuşan Vali Andy Beshear, eyaletteki can kaybının en az 80 olduğunu açıklayarak, bu sayının 100’ü aşmasının beklediklerini bir dahaledi.

Mayfield’deki çöken mum fabrikasından 40 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarılırken, 60 kişinin ise hala kayıp olduğu söz edildi. Beshear, çöken fabrikada daha fazla kurtulan olma ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, dünden bu yana sağ olan kimseye ulaşılamadığını tabir etti.

Foto: İHA

“HAYATIM BOYUNCA GÖRDÜĞÜM EN YIKICI FIRTINA HASARI”

Kentucky Vali Yardımcısı Jacqueline Coleman ise yaptığı açıklamada, meyyit sayısının “her saat” artmaya devam ettiğini söz ederek, acil müdahale gruplarının hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini ve kapı kapı dolaşarak beşerlerle temas kurduğunu deklare etti.

Kentucky’de yer alan Mayfield kasabasında kurtarma takımlarıyla bir arada çalışan mahallî kongre üyesi James Comer, hortumun şimdiye kadar görülen en geniş hortum olduğunu tabir ederek, “yaşamım boyunca gördüğüm en yıkıcı fırtına hasarı. Bu hortumla birebir uzunlukta hortumlarımız oldu lakin bu hortumun genişliğinde hiç olmadı” dedi.

Foto: İHA

6 AMAZON ÇALIŞANI ÖLDÜ

Illinois eyaletinde yer alan Edwardsville’de ise hortum niçiniyle e-ticaret şirketi Amazon’a ilişkin bir deponun çatısı kısmen çökmüştü. Yapılan arama kurtarma çalışmaları kararı 6 çalışanın ömrünü kaybettiği söz edilerek, kaç kişinin kayıp olduğu ise bilinmiyor. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos yaptığı açıklamada, hortum felaketinde ömrünü kaybedenler için üzgün olduğunu belirterek, bölge halkına dayanak kelamı verdi.