ABD’deki orman yangınları can aldı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
ABD’deki orman yangınları can aldı
ABD’nin New Mexico eyaletinde çıkan orman yangınında 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, yangında şu ana kadar 2 bin 178 hektarlık alan küle döndüğü aktarıldı.

ABD’nin New Mexico eyaletindeki Ruidoso köyü yakınlarında 12 Nisan Salı günü başlayan “McBride” isimli orman yangını hala denetim altına alınamadı. Alevler, Ruidoso köyünde 150’den çok binada hasara niye olurken, yaşlı bir çiftin meskenlerinde meyyit olarak bulunduğu bildirildi.

New Mexico eyalet polisi tarafınca yapılan açıklamada, Ruidoso köyü yakınlarındaki yangına müdahale edildiği sırada bir vatandaştan gelen ve bölgede yaşayan iki yaşlı aile üyesine ulaşamadığı istikametindeki ihbar üzerine harekete geçildiği tabir edilerek, yapılan arama çalışmaları kararında meskenlerinde yanarak ölen 2 kişinin cansız vücutlarına ulaşıldığı aktarıldı. Eyalet polisi, ölümlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirirken, hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklamadı.

2 BİN 178 HEKTARLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

ABD Tarım Bakanlığı’na bağlı Orman Servisi, Ruidoso köyü yakınlarındaki McBride orman yangınında şimdiye kadar 2 bin 178 hektarlık alanın kül olduğunu ve alevlerin çabucak hemen denetim altına alınamadığını bildirdi.

EN AZ 5 BİN KİŞİ MESKENLERİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Lokal yetkililer, nüfusu 7 bin 600 olan Ruidoso köyünde yaşayan en az 5 bin vatandaşın güvenlik niçiniyle konutlarından tahliye edildiğini, çoğunluğu konut olan 15’den çok yapının yangından ziyan gördüğünü deklare etti.

Yetkililer, alevlerle gayretin devam ettiğini bildirerek, çok sıcaklar ve erken başlayan kurak iklimin yangının süratle yayılmasına yardım ettiğini aktardılar.

McBride yangını şimdiden New Mexico eyaletinde son on yılda en epey maddi hasara yol açan orman yangını olarak kayda geçti.

Alıntıdır