ABD’yi sarsan taciz skandalı: Hillary Clinton’un eski danışmanı deklare etti

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
ABD’yi sarsan taciz skandalı: Hillary Clinton’un eski danışmanı deklare etti
Eski ABD Lideri adayı ve Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın uzun bir devir danışmanlığını yapan Huma Abedin, geçmişte bir ABDli senatör tarafınca cinsel tacize uğradığını söylemiş oldu.

Eski ABD Lideri adayı ve Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın uzun bir devir danışmanlığını yapan Hüma Abedin, yakında yayınlanacak olan anı kitabı ‘Both/And: A Life in Many Worlds’de, ismi açıklanmayan bir ABD senatörü tarafınca cinsel taarruza uğradığını sav etti.

Uzun vakittir eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un danışmanlığını yapan ve eski kongre üyesi Anthony Weiner’dan ayrılan Abedin, bir ABD senatörü tarafınca cinsel hücuma uğradığını öne sürdü.

Abedin, tacize uğradığı devrin Hillary Clinton’ın ABD senatörü olduğu 2001-2009 yılları içinde yaşandığını belirtti. Lakin kendisini taciz eden senatörün ismini ve partisini vermedi.

Abedin, kitapta, Washington’da Clinton dışında birkaç senatörü katıldığı bir yemeğe gittiğini belirtirken, yemekten senatörlerden biriyle ayrıldığını yazdı. Abedin, “Senatörlerden biriyle yemekten çıktık, binanın önünde durduk. Beni kahve içmeye meskene çağırdı. Konutta bana kendimi rahat hissetmemi söylemiş oldu” dedi. Abedin, senatörün teklifini kabul ettiğini ve konuta gittiklerini, lakin kelam konusu kişi kahve hazırladıktan daha sonra değiştiğini ve onu zorla öpmeye çalıştığını öne sürdü. Abedin, senatörü ittiğini ve durduğunu, senatörün de yanlış anladığını belirterek özür dilediğini söylemiş oldu.

Yaşanan bu taciz hadisesini senelerca sakladığını belirten Abedin, ortaya çıkan benzeri suçlamaların akabinde sessiz kalmamaya karar verdiğini belirtti.

Öte yandan Abedin, Clinton ile birlikte katıldığı Donald Trump ve Melania Trump çiftinin düğününden de bahsetti. Suudi Arabistan’da büyüyen Abedin, Trump’ın düğünüyle ilgili “Bir Arap düğününde gibiydim” tabirlerinde bulundu.

Alıntıdır