Angelo Sagal, gelecek dönem için iddialı!

Tranduil

New member
16 Haz 2021
253
0
0
Harika Lig takımlarından Gaziantep’in yeni transferi Angelo Sagal, gelecek dönem geçtiğimiz yıla nazaran daha uygun bir performans ortaya koyacağını söylemiş oldu.

Bolu’daki Karaçayır Tesisleri’nde yeni dönem hazırlıklarını sürdüren kırmızı-siyahlı grubun 28 yaşındaki kanat oyuncusu, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kampta kısa geçen müddette hayli verimli çalıştıklarını ve şiddetli bir idman temposu yaşadıklarını belirten Sagal, “Bu süreç biz futbolcular için gerekli olan bir durum. Yeni döneme yeterli hazırlanmamız gerekiyor. Ekip olarak yeni hocamıza alışma sürecimiz devam ediyor. Yavaş yavaş yeni gruba alışıyoruz. Şu an kampın çok düzgün geçtiğini söyleyebilirim.” tabirlerini kullandı.

Geçtiğimiz dönem Yukatel Denizlispor’da oynayan ve gösterdiği performansla ekibin dikkati çeken isimlerinin başında gelen Sagal, yeni kadrosunda epeyce âlâ karşılandığını lisana getirdi.

Gaziantep’teki arkadaşlarının çalışma haline uygun beşerler olduğunu vurgulayan Şilili kanat oyuncusu, teknik yöneticileri Erol Bulut’un kendilerinden ağır çalışmalarını istediğini ve kadro olarak bu doğrultuda hareket ettiklerini aktardı.

Gruptan birtakım isimlerin ayrıldığını ve kendisiyle birlikte yeni transferlerin eklendiğini hatırlatan Sagal, her geçen gün daha düzgün bir ahenk yakaladıklarının altını çizdi.

“Bu dönem daha yeterli olacağım”

Angelo Sagal, geçtiğimiz dönem Denizlispor’da şahsi performansını beğendiğini ve gelecek dönem yeni grubunda daha yeterli işlere imza atacağını söz etti.

Denizlispor’da yeterli çalışmalarına karşın kümede kalmayı başaramadıklarını belirten Sagal, “Geçen dönem grubum küme düştü lakin artık yeni bir kadrodayım. Bu sene geçen yıldan daha güzelini yapmaya ve daha güzel oynamaya çalışacağım. Hem kent hem ekip için arkadaşlarımla daha düzgününü yapmaya çalışacağız. Benim için kişisel performanstan daha değerli olan grubun performansı. Zira grup uygun olursa doğal olarak ferdi performans da daha düzgün oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’ye gelmedilk evvel burada kalıcı olmayı hedeflediğini vurgulayan deneyimli oyuncu, “Türkiye’de kalıcı olmayı başardım. Denizli’ye geldim ancak maalesef ekip küme düştü. Ekibim küme düşmüş bulunmasına karşın ben daha uygun bir gruba gelerek Türkiye’de kalıcı olma maksadımı gerçekleştirmiş oldum. Yeni gayem burada kalıcı olarak daha ilerilere gidebilmek.” diye konuştu.

Transfer sürecinde birfazlaca ekipten teklif aldığını fakat kendisini en hayli isteyen kulübün Gaziantep olduğunu anlatan Sagal, şöyleki devam etti:

“Bir futbolcu için kulüp seçerken en kıymetli şeylerden biri sizi ne kadar istedikleridir. Menajerimle de konuştum o da birebir fikirde. Kulübe gittiğinizde lider ya da idare sizi istiyordur lakin hoca istemiyordur yahut hoca istiyordur lakin lider ya da idare istemiyordur. Ben buraya gelmedilk evvel bana söylenen şey hem hocanın birebir vakitte idare ve liderin beni istediğiydi. Teklifler aldım ancak burayı tercih etmemde en büyük sebeplerden biri buydu. Hem idare hem hoca beni istedikleri için Gaziantep’i tercih ettim.”

“Erol hoca epeyce istekli ve çalışkan”

Sagal, Erol Bulut ve takımının hem çalışkan tıpkı vakitte istekli olduğunu söylemiş oldu.

Üstün Lig’i fazlaca sert ve güçlü bulduğunu vurgulayan Sagal, karşısında oynadıkları beklere karşı hayli zorlandığını lisana getirdi.

Fizikî açıdan Türkiye’de kuvvetli olmanın değerine değinen Şilili oyuncu, “Bu durum benim ortasında biraz yeterli oldu diyebilirim zira bir futbolcu olarak fizikî tarafımı de geliştirmem gerekti. ötürüsıyla bu durum aslında bana yardımcı oldu.” halinde görüş belirtti.

Performansını artırmak ismine her vakit fazlaca çalıştığını lisana getiren Sagal, teknik yönetici Erol Bulut ve takımına ait şunları kaydetti:

“Erol hoca şimdiye kadar tanıdığım kadarıyla epey istekli ve çalışkan biri. Takımı de hayli istekli. Bize hazırladıkları idmanlardan aslına bakarsanız bunu fark ediyoruz. Şiddetli idmanlar yaptırarak bizi maçlara ve lige epey yeterli hazırlamak istiyorlar ve bu fazlaca muhakkak oluyor. Daima yeni bir şeyler deniyorlar. Açık ve bariz bir biçimde görülebilir ki hayli çalışkan bir grup. Oynamam için performansımın yeterli olması lazım. ötürüsıyla epey sıkı çalışmalıyım. Benim ideolojime göre bir grupta oyuncunun ismi hiç değerli değil. Kim daha uygunsa onun oynaması gerekir. ötürüsıyla benim oynayabilmem için güzel çalışmam gerekiyor.”

Sagal, çabucak hemen yeni çalışmaya başladıklarını ve amaçlar konusunda bir toplantı gerçekleştiremediklerini belirterek, şahsi olarak Avrupa kupalarını maksat koyduğunu lisana getirdi.

Şu anda grup olarak yalnızca fizikî çalışmalara odaklandıklarını lakin her futbolcunun ferdî maksatlarının bulunduğunu hatırlatan Sagal, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Sezona uygun hazırlanıp bütün dönemi epeyce düzgün bir biçimde geçirmemiz gerekiyor. Bunu fizikî olarak sürdürebilmemiz lazım. Şu an maksatları konuşmamış olmamıza karşın hepimizin gayesi dönemi üst sıralarda bitirebilmek. Olağan ki Avrupa Ligi’nde oynayabiliriz. Türkiye Ligi’nde şampiyon olmak fazlaca güç bu her insanın isteğidir fakat onun öncesinde Avrupa Ligi’nde oynamak yahut Şampiyonlar Ligi’nde oynamak tüm kadronun isteğidir. Geçen sene taraftarlar statlara gelemedi lakin bu sene gelecekler. Seyirciler maçlara gelmeyi epey özledi. Biz de maçlardan zevk almaları için, oraya daha hayli gelmeleri için alanda her şeyi yapacağız.”