Aşılamada ‘kırmızı’ kategorideki Şanlıurfa’da aşı odaları boş kaldı

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,104
0
1
Şanlıurfa, corona virüsü önlemleri kapsamında uygulanan aşılamada, 81 vilayetten kırmızı renkte kalan tek vilayet oldu. Corona virüs olaylarının arttığı ve ağır bakım servislerinde doluluk oranınında da yükseldiği kentte, biroldukca hastanede ve sıhhat merkezinde aşılama odaları boş kaldı.

Türkiye’nin, genç nüfusu yüksek vilayetlerinden Şanlıurfa, Sıhhat Bakanlığı’nın deklare ettiğı bilgilerde aşılamada ‘devasa yükseklikte riskli’ kategorisinde ‘kırmızı’ renkte kalan tek vilayet oldu.

Şanlıurfa’da, aşılama oranının artırılması için çalışmalar sürdürülürken, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca ise liselerde velilerin müsaadeleri doğrultusunda aşılama çalışması yapılıyor.

19 hastanede 123 aşı odası ile 155 taşınabilir takımla aşılama çalışmasının yürütüldüğü Şanlıurfa’da vatandaşların aşı olması için sıhhat takımları ağır uğraş sarf ediyor.

‘ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA tekrar ATAK İHTİMALİ VAR”

Kent genelinde aşılama oranın artırılması için Vilayet Sıhhat Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, tüm kamu işçisinin, sivil toplum kuruluşlarının ve sıhhat çalışanlarının ağır çalışma yürüttüğünü söylemiş oldu.

Aşılama oranında Şanlıurfa’nın külfetli bir noktada olduğunu belirten Gülüm, “Aşı oranı düşük olan vilayetlerin ödediği bedeli, bilhassa yaz aylarında yüksek hasta sayılarıyla gördük. Aşılama artırılmazsa kasım ve aralık aylarında evvelki tecrübelerimize göre tekrar bir atak ihtimali var. Bugün yapılan aşıların esirgeyici olacağını biliyoruz. Şanlıurfa, Türkiye’nin genç nüfusuna sahip vilayetlerin başında geliyor. Bizi zorlayan oranlar da burada. Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğümüzün dayanağıyla bu oranı oluşturan lise öğrencilerimize sınıf sınıf eğitimler vermeye başladık. Verilen eğitimin akabinde velilerden alınan müsaadeyle gençlerimizi aşılamaya başladık” dedi.

Öte yandan daha evvel aşı yoğunluğunun yaşandığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Covid-19 Aşılama Birimi’nde halkın aşı olmaması niçiniyle odalar ve koridorlar boş kaldı. (DHA)