Bağırsakları dışarda doğan Nesrin Bebek artık gülüyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,104
0
1
Suriye asıllı Hiba Gazi (21) ve Ferid Cuma (23) çiftinin, 1 ay evvel, Nesrin ismini verdikleri kız bebekleri dünyaya geldi. Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen doğumda Nesrin bebek, bağırsakları karnının haricinde olarak doğdu. Doğumunun akabinde özel hastaneye sevk edilen Nesrin bebek, Çocuk Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ergün Parmaksız ve takımı tarafınca ameliyata alındı. Yapılan 2 saatlik operasyonla Nesrin’in organları, karın içine yerleştirildi. 1 ay boyunca ağır bakımda kalan Nesrin bebek, sıhhatine kavuşmasının akabinde taburcu edildi.

‘VAKUM FORMÜLÜYLE KAPATTIK

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ergün Parmaksız, bağırsakları dışarıda dünyaya gelen bebeklerin çoklukla 3’üncü günde ömrünü kaybettiğini belirtti. Doğumunun akabinde kısa müddette Nesrin bebeğin ameliyatını gerçekleştirdiğini anlatan Parmaksız, “hemen çabucak yeni doğmuş olan bebeğimizi Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nden kendi hastanemize kabul ettik. Doğduğu sırada bağırsakları dışarıdaydı ve fazlaca fazla ödemliydi. Çocuğumuzu çabucak ameliyata aldık ve bağırsaklarını vakum denilen farklı bir prosedürle kapattık. Yaklaşık 4 haftalık bir takip süreci sonunda bağırsaklarını sağlıklı bir biçimde karın içine yerleştirdik. Bugün sağlıklı bir biçimde çocuğumuzu ailesine teslim ederek taburcu sürecini yaptık” dedi.

Bölgede bu tıp hadiselerle çoğunlukla karşılaştığını anlatan Parmaksız, emsal doğumlarda bebeklerin yaşama talihinin hayli az olduğunu ve yaşama tutunmalarının tek yolunun erken müdahale olduğunu kaydetti.

‘YAŞAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUM’

Çocuğunun bağırsakları dışarıda dünyaya gelmesinin akabinde yaşayacağını ümit etmediğini söyleyen anne Hiba Gazi ise “Çocuğum bu hastalıktan dolayı ağır bakımda yattı ve ameliyatlar geçirdi. Çocuğumun bu türlü dünyaya gelmesinin akabinde yaşayacağını düşünmüyordum. Sağ olsunlar, hekimlerimizin yardımıyla çocuğum güzelleşti. Emeği geçen tüm sıhhat takımına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DHA