Bella Hadid’den başörtüsü yansısı: Müslümanlar’a karşı…

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Bella Hadid’den başörtüsü yansısı: Müslümanlar’a karşı…
Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Yeni Zelanda’da 17 yaşındaki Hoda Al-Jamaa’nın okuduğu lisede başörtüsü yüzünden taarruza uğramasına sessiz kalmadı. Hadid, yaptığı paylaşımda dünya üzerinde ayrımcılık yaşayan Müslüman bayanlara dayanak olduğunu deklare etti.

Dünyaca ünlü Filistin asıllı model Bella Hadid, toplumsal medya hesabından Müslüman bayanlara uygulanan ayrımcılıkla ilgili farkındalık iletileriyle gündem olmaya devam ediyor.

25 yaşındaki muhteşem model, dün yaptığı paylaşımda, dünya çapında Müslüman bayanları etkileyen çabalara yer verdi. Hadid’in paylaşımlarından birinde, Yeni Zelanda’nın Otago kentinden 17 yaşındaki kız öğrenci Hoda Al-Jamaa’ya dayanak bildirileri yer aldı. Okulda taarruza uğrayan ve başörtüsü yırtılarak darp edilen Hoda Al-Jamaa, beyin sarsıntısı geçirmişti. Başörtüsü yüzünden maruz kaldığı bu vahim hücum daha sonrasında gündeme gelen Hoda Al-Jamaa’ya, Bella Hadid’den dayanak geldi.

Hadid, fotoğrafın altına “Bu beni sinirlendiriyor ve midemi bulandırıyor” diye yazdı.

‘MÜSLÜMAN OLMANIN TEHDİT OLMADIĞINI ÖĞRETİN’

Hadid, “Bu acil yargılama zihniyetini değiştirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımıza, çocuklarımıza, anne babalarımıza, ailelerimize başörtüsü takmanın, Müslüman olmanın ya da genel olarak “beyaz” haricinde rastgele bir şey olmanın tehdit olmadığını öğretin.” dedi.

Hadid, iletisinde insanları “başörtüsünün nereden geldiğini ve dünya çapındaki Müslüman bayanlar için niye bu kadar değerli olduğunu hatırlamaya” çağırdı.

“Başörtüsü ve başörtüsünün farklı biçimleri modada kendini göstermeye başlasa da, Müslüman bayanların inançları niçiniyle nizamlı olarak karşılaştıkları günlük çabayı, istismarı ve ayrımcılığı hatırlayalım” dedi.

INSTAGRAM’DAN DAYANAK BİLDİRİSİ YAYIMLADI

Ünlü model, “Modanın sonları aşması ve kimi şeyleri kabul edilebilir yaptığını biliyorum ancak müslüman bayanlar için başörtüsünün ne kadar değerli olduğunu hatırlatmak istedim. Müslümanların moda sanayisinde yaşadıkları zorlukları kendi gözlerimle gördüm. Birfazlaca Müslüman kız kardeşlerimin öbür insanlardan farklı durumlarla yüz yüze kaldıklarını biliyorum. Bu katiyen düpedüz ırkçılık. Modada başörtülerini kullanmak gerçek değil demek benim işim değil. Şayet modada başörtüsünü kabul ediyorsanız Müslümanların moda sanayisinde yaşadıkları zorlukları unutmayalım. Müslüman kardeşlerinizin gerisini kollayın, şayet bir şey görürseniz sesinizi de çıkartın.” sözlerinde bulundu.

Bella Hadid, daha evvel de Müslüman olmaktan gurur duyduğunu açıklamış ve Filistinli bir mültecinin kızı olmakla ilgili konuşmalarıyla gündem olmuştu.

Hadid’in paylaşımları ise kısa müddette binlerce beğeni alırken, ünlü modele dayanak yağdı.

Alıntıdır