Biden’dan Putin’e sert kelamlar

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Biden’dan Putin’e sert kelamlar
ABD Lideri Joe Biden, daha evvel Rusya’da rejim değişikliği olması gerektiği istikametinde yaptığı açıklamaların akabinde Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin için “Ne düşündüğü umurumda değil. Yapacağını yapacak” dedi. Ayrıyeten Biden, açıklamasından dolayı geri adım atmayacağını ve özür dilemeyeceğini söylemiş oldu.

ABD Lider Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında daha evvel Rusya’da rejim değişikliği davetinde olmasına ait konuştu.

“HERHANGİ BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ SÖZ ETMİYORDUM”

Biden, açıklamasında aslında rejim değişikliği davetinde bulunmadığını ve sırf kendi görüşlerini tabir ettiğini vurgulayarak, “Putin’in davranış biçimine ve hareketlerine karşı hissettiğim ahlaki öfkeyi söz ediyordum. bu biçimde ya da artık, rastgele bir rejim değişikliğini söz etmiyordum” dedi.

Ayrıyeten Biden, açıklamasından dolayı geri adım atmayacağını ve özür dilemeyeceğini söylemiş oldu.

Kelam konusu konuşmasında Rus halkına seslendiğini tabir eden Biden, “Konuşmamın son kısmında Rus halkına sesleniyordum lakin bunu yalnızca Rus halkına değil, tüm dünyaya iletiyordum. Bu, bu tıp davranışlar büsbütün kabul edilemez. Bununla başa çıkmanın yolu, NATO’yu büsbütün birlik ortasında tutmak, güçlendirmek ve elimizden geldiğince Ukrayna’ya yardım etmektir” sözlerini kullandı.

“İNSANLAR ONUN DÜŞÜNDÜĞÜ ŞEYİ YAPACAĞINI ANLAMALI”

Açıklamalarının Ukrayna’daki çatışmayı tırmandırabileceği istikametindeki tezler hakkında Putin’in bu açıklamaları tırmandırıcı olarak görüp görmemesinin umurunda olmadığını belirten Biden, “Ne düşündüğü umurumda değil. Yapacağını yapacak. Son vakit içinderdaki davranışları göz önüne alındığında, beşerler onun düşündüğü şeyi yapacağını anlamalı” dedi.

Biden, “Bu yorumların çatışmayı tırmandırabileceği yahut NATO’yu zayıflatabileceği konusunda hiç tasa duymuyorum. NATO hiç bir vakit bugün olduğu kadar kuvvetli olmamıştı” sözlerini kullandı.

“KİMYASAL SİLAHLAR KIYMETLİ BİR CEVAP GETİRECEKTİR”

Biden ayrıyeten daha evvelki bir açıklamasındaki Rusya’nın rastgele bir kimyasal saldırısının birebir biçimde bir cevabı tetikleyeceğine ait kelamlarına değinerek, “elbet bu kıymetli bir karşılık getirecektir lakin burada detaya girmeyeceğim” dedi.

Alıntıdır