Birden fazla yaya caddesi olan mahallelerde kalp krizi ve inme riski düşer

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,317
0
1
Fiziksel aktivitenin sağlık için iyi olduğu bilinmektedir. Ancak, kentsel mimari ile ilgilenenlerin, sakinlerin kardiyovasküler kuyuyu iyileştirmek için yaya olarak seyahat edebilecek alanlara dikkat etmeleri gerektiği daha yeni bir satın alma. Ve iyi olmak için gereklidir. Farklı mahallelerde, giderek daha katı bir ortamda/sağlık mantığında yaya yaya uygulanabilirliği kontrol etmek, önleme açısından gerçek bir hedef olacaktır. infaz Ve felçen azından bir araştırmanın sunduğu şeye göre Kongre ESC Önleyici Kardiyoloji Milano'da düzenlendi. Özetle. Üç milyondan fazla insanı analiz ederek, farklı şehir alanlarında yürümenin yörüngelerine göre düşer (yürüyüş alanlarında bir artış durumunda) veya tuz (yoğun yolların yanında ve adımları uzatma olasılığı olmadan daraltılırsanız) kardiyovasküler risk. Ve biraz değil.

85'in üzerinde, inme ve kalp krizine karşı günde on dakika yürüyüş

Federico Mereta

24 Ağustos 2022

85'in üzerinde, inme ve kalp krizine karşı günde on dakika yürüyüş

Daha fazla yürüyüş, daha az araba

Bu nedenle içinde yaşadığımız kentsel ortam, önlemede önemli bir değişkeni temsil eder. Ayrıca, haftada 150 dakikalık ılımlı yoğunlukta 150 dakikalık fiziksel aktivite sunan DSÖ yönergelerine uymamıza izin vermek. Ancak ne yazık ki, kentsel cephede, daha hızlı yürümek veya hareket etmek için alan bulmak kolay değildir. Ve iyi yardımcı olan çözümler bulmak mimarlara ve siyasete kalmış.

“Yaya olarak seyahat etmek üzere tasarlanan mahalleler, sakinlerin otomobil gibi hareketsiz seyahat yöntemlerinden ziyade yaya olarak sarkacılık gibi aktif ulaşım seçmelerine yardımcı olabilir ve günlük yaşamda daha fazla fiziksel aktiviteyi entegre etmenize izin verebilir – raporlar – Erik Timmermans “Mahallenin dibinde yürüme, toprağın kullanımının karışımı, nüfusun yoğunluğu ve yeşil alanların yoğunluğu da dahil olmak üzere, yürümeyi kolaylaştıran yapılı çevrenin özelliklerinin bileşik bir ölçüsü olarak tanımlanabilir.” Yaya yürütülebilirlik ve kardiyovasküler hastalıklar arasındaki ilişki üzerindeki testler azdır ve enine temellidir. Zaman içinde yürümedeki değişiklikleri yakalamak ve sonraki yıllarda kardiyovasküler hastalıkların insidansı ile ilişkilendirmek için uzunlamasına bir çalışma yaptık – uzman yorumlar. “

Hafta sonu eğitim bile daha uzun yaşamak ve kalp ve beyni korumak için yeterlidir

04 Nisan 2025

Hafta sonu eğitim bile daha uzun yaşamak ve kalp ve beyni korumak için yeterlidir

Risk nasıl değişir

Araştırma, Hollanda istatistikleri veritabanının bilgilerini, araştırmanın başında, kardiyovasküler hastalıkların hikayesi olmadan ve açık bir şekilde hareket etmeden 40 yaşına eşit veya 40 yaşın üzerinde olan Hollandalı sakinlerin tümü için değerlendirildi. A Seyahat edilebilirlik endeksi Konut adreslerinin etrafında 500 metrelik alanlar için objektif olarak ölçülen ulusal düzeyde. Bu çalışmada, uygulanabilirlik endeksi altı bileşenden oluşuyordu: popülasyon yoğunluğu, perakende yoğunluğu ve hizmetleri, toprak kullanımı, kavşak yoğunluğu, yeşil alanların yoğunluğu ve kaldırım yoğunluğu. Daha sonra bu veriler, Hollanda Hastanesi Distrar Kayıtları ve Ulusal Ölüm Nedeni Kayıtları tarafından toplanan 2009-2019 yılları arasında kardiyovasküler hastalık insidansı ile ilgili olanlarla ilişkilendirilmiştir.

Mahalleden geçmenin dört farklı yörüngesi gözlenmiştir: istikrarlı fakat nispeten düşük uygulanabilirliğin (%91.1) bir yörüngesi, istikrarlı ancak nispeten daha yüksek bir uygulanabilirlik yörüngesi (%0.6), süre içinde azalan nispeten daha yüksek mahallenin ilk uygulanabilirliği ve zaman içinde artan nispeten daha düşük mahallenin ilk uygulanabilirliği. (%6.5). 11 yıllık izlemede, deneklerin% 21.4'ü kardiyovasküler bir patoloji geliştirdi ve bu amaç için 81.600 ölüm vardı. Ne ortaya çıkıyor? Herkes için bir veri. Stable ve düşük yürüyüşe maruz kalan bireylerin, kalp ve vazolarla doğan patolojilerin% 5,1'inin daha yüksek bir riski vardı.

“Zaman içinde düşük bir uygulanabilirliğe maruz kalan yetişkinler, yani çalışmamızdaki çoğu birey, kardiyovasküler hastalık riski daha yüksek istikrarlı bir uygulanabilirliğe sahip mahallelerden daha yüksekti – akademisyen diyor.

60'ın üzerinde günde 3600 adım ile kalp yetmezliği riski çeyrek azalır

Federico Mereta

15 Mart 2024

Hareketin değeri

“Fiziksel aktivite, kan basıncını azaltmaya katkıda bulunduğundan, temel bir kardiyovasküler önleme aracıdır, kolesterol. glikoz ve vücut ağırlığı, özellikle uygun ve sürekli olarak yapıldığında – yorumlar Massimo VolpeKardiyovasküler Riskin Önlenmesi (SIPRAC) İtalyan Şirketi Başkanı. Bu nedenle, özellikle açık alanların genellikle çok uygulanmadığı ve caydırıcı araç trafiği koşullarının koşullarının ve büyük metropolislerde günlük fiziksel egzersiz uygulamasını teşvik edebilecek çevre koşullarının yaratmak çok önemlidir “. Bu anlamda, sağlık ve bakanlık tarafından yayınlanan bir belgede yayınlanan bir belgede yayınlanan bir belgede yayınlanan ana bilimsel toplumlar tarafından teşvik edilen bir girişim, bir girişimin yanı sıra, bir girişimin teşvik edilmesi çok önemlidir. Kirlilik ve risk kardiyovasküler ve bu tehlikeli ilişkiyi kırmak için sürdürülebilir çözümler önerir.

Her gün yürümek 7.000 adım demans riskini yarıya indirebilir

Federico Mereta

26 Eylül 2022