“Birkaç hafta önce maket bıçağıyla kendimi kestim. Yarayı durulamadım, sadece yara bandı ile kapattım. Tetanoz aşımın süresi 2021’de bitti. Son haftalarda kısa süreli kas spazmları yaşadım. ve boyunda hafif bir kasılma.Birkaç gün önce tetanoz aşısı oldum ama bugün dağınık kas ağrıları (kollar, bacaklar) hissediyorum.Çok hafife aldım, ne yapmamı önerirsiniz?”
Sevgili okuyucu,
Tetanoz kendini spazmlar ve kas kontraktürleri ile açıkça göstermeye başlar: Açıkçası, bu semptomatoloji devam ederse, hastanede görülmek gerekir. Genel olarak, küçük bir yara, özellikle küçük ve temiz olan, genellikle çok düşük bir tetanoz riski ile ilişkilidir. Diğer şeylerin yanı sıra, aşının süresinin 2021’de, dolayısıyla uzak olmayan bir tarihte bitmiş olması, tetanoz teşhisini olası kılmıyor.
Sorularınızı [email protected] adresine gönderin.
Kendimi paslı bir çiviyle yaraladım, tetanoz aşısı olmalı mıyım?
27 Ocak 2023
* Marco Falcone, SIMIT Sekreteri, Pisa Üniversitesi, Klinik ve Deneysel Tıp Bölümü, Pisan Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nde bulaşıcı hastalık uzmanıdır.
konular
Sevgili okuyucu,
Tetanoz kendini spazmlar ve kas kontraktürleri ile açıkça göstermeye başlar: Açıkçası, bu semptomatoloji devam ederse, hastanede görülmek gerekir. Genel olarak, küçük bir yara, özellikle küçük ve temiz olan, genellikle çok düşük bir tetanoz riski ile ilişkilidir. Diğer şeylerin yanı sıra, aşının süresinin 2021’de, dolayısıyla uzak olmayan bir tarihte bitmiş olması, tetanoz teşhisini olası kılmıyor.
Sorularınızı [email protected] adresine gönderin.
Kendimi paslı bir çiviyle yaraladım, tetanoz aşısı olmalı mıyım?
27 Ocak 2023
* Marco Falcone, SIMIT Sekreteri, Pisa Üniversitesi, Klinik ve Deneysel Tıp Bölümü, Pisan Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği’nde bulaşıcı hastalık uzmanıdır.
konular