Boris Johnson özür diledi: İş toplantısı sandım

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Boris Johnson özür diledi: İş toplantısı sandım
Pandeminin birinci vakit içinderında kapanmanın en ağır uygulandığı süreçte konutunda düzenlenen parti niçiniyle istifa etmesi istenen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, parlamento oturumunda özür diledi. Muhalefetteki Personel Partisi başkanı Keir Starmer ise “Parti bitti başbakan” diyerek halkın Johnson’ın bir yalancı olduğunu düşündüğünü söylemiş oldu.

İngiltere’de pandemi niçiniyle kapanmanın en katı biçimde uygulandığı Mayıs 2020’de başbakanlıkta verilen bir partiye katıldığı ortaya çıkınca istifa davetlerinin amacı olan Başbakan Boris Johnson, özür diledi.

Milyonlarca kişinin karantinaya girdiği ve fazlaca sayıda iş yerinin kapandığı bir periyotta başbakanlık konutunun bahçesinde 100’e yakın kişinin katıldığı partinin davetiyesinin basına sızması İngiltere’yi ayağa kaldırdı.

Biroldukça siyasetçi, partiye katılan Johnson’ın derhal istifa etmesini istedi.

Yansılar üzerine parlamentoda soruları yanıtlayan Johnson, partiye katıldığını kabul etti ve bu durumun yol açtığı öfkeyi anladığını belirtti.

‘SADECE 25 DAKİKA KALDIM’

“Başbakanlık Ofisi’nin kendi koyduğu kurallara uymadığını düşünen insanların bana olan öfkesini anlıyorum” diyen Johnson, partinin bir iş toplantısı olduğunu sandığını belirtti.

Bahçeye çalışana teşekkür etmeye gittiğini ve orada yalnızca 25 dakika kaldıktan daha sonra çalışmak üzere ofisine gittiğini belirten İngiltere Başbakanı, bu durumdan dolayı ıstırap duyduğunu söz etti.

‘PARTİ BİTTİ BAŞBAKAN’

Ana muhalefetteki Personel Partisi önderi Keir Starmer ise, parlamentodaki oturumda “Parti bitti başbakan” diyerek halkın Johnson’ın bir yalancı olduğunu düşündüğünü söylemiş oldu.

Starmer, “Tek soru, onu kim indirecek? İngiliz halkı mı, partisi mi? Yoksa kendisi hakikat olanı yapıp istifa edecek mi?” tabirlerini kullandı.

Olayla ilgili yapılan iki farklı kamuoyu yoklamasında, iştirakçilerin yarısından fazlası Boris Johnson’ın istifa etmesi gerektiğini belirtmişti.

Alıntıdır