Çin’in COVID karantinasında dehşet… Konuta kapatılan bayan 12. kattan atladı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Çin’in COVID karantinasında dehşet… Konuta kapatılan bayan 12. kattan atladı
Çin, sıkı COVID karantinası yüzünden yaşanan skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Uygulanan sıkı karantina kurallarından ötürü tıbbi yardım alamayıp hayatını kaybedenlerin sayısı yükseliyor. Son olarak da yetkililerin müdahale etmediği ruhsal meseleleri olan bir bayan, kendini pencereden atarak intihar etti.

Corona virüsü salgının merkezi olarak görülen Çin’de, sıkı COVID tedbirleri devam ediyor. Ülkede uygulanan katı karantina kurallarına hem ülke vatandaşlarından birebir vakitte dünyadan sesler yükselirken vefatlar yaşanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda, yetkililerin müdahale etmekte geciktiği 12 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetmiş, akabinde da öbür bir olayda 3 yaşındaki bir çocuk gaz zehirlenmesi niçiniyle rahatsızlanmış lakin ailenin müracaatlarına karşın hastaneye gdolayılmesine müsaade verilmediği ve geç müdahale edildiği için ömrünü kaybetmişti.

Ülke, bu sefer da karantina sırasında ruhsal meseleleri yüzünden 12. kattan atlayan 55 yaşındaki bayanı konuşuyor.

Yerel raporlarda ismi Bayan Wang olan 55 yaşındaki hanımın zihinsel sıhhat meselelerinden muzdarip olduğu ve karantinaya alındıktan daha sonra 12. katın penceresinden atlayarak öldüğü bildirildi.

YARDIM İSTEDİLER ANCAK KİMSE CEVAP VERMEDİ

İç Moğolistan’da yer alan Hohhot’un Xincheng semtindeki bir apartman, 26 Ekim’de iki olumlu COVID-19 olayı bildirildikten daha sonra karantinaya alınmıştı. Binanın metal kapıları da kaynakla büsbütün kapatıldı. Apartman sakinlerinden Wang, ruhsal meseleler yaşarken dışarıya çıkmak istedi, lakin bunu yapamadı.

Wang’in kızı bina müdüründen acil yardım sınırını aramasını istediğinde, “onları kendin orta, meşgulüm” diye karşılık aldı. hanımın kızının kapıya vurduğu ve toplum çalışanlarına annesinin kapısını açıp ona yardım etmesi için yalvardığı bir ses kaydı Çin toplumsal medyasında viral oldu.

CNN’in haberine nazaran kız, “Kapıyı açın, kapıyı açın! Size yalvarıyorum lütfen” diye bağırdı. Wang, bir süre daha sonra 12. kattan atlayarak intihar etti.

YETKİLİLER YETERSİZ KALDIKLARINI KABUL ETTİ

Yerel hükümet yetkilileri pazar günü yaptıkları açıklamada aile üyelerinin misyondaki toplum çalışanları ile temasa geçtiğini ve mahallî tıbbi acil yardım çizgisini aradıklarını belirtti. Ve Wang’in durumundaki insanlara yetersiz dayanak olunduğunu da kabul ettiler.

Çin’de geçtiğimiz hafta 5.000’den çok yeni hadise bildirildi; bu, mayıs ayında Şanghay’da tecrit uygulanmasından bu yana görülen en yüksek düzey.

Henan eyaletinin başşehri Zhengzhou’nun geçen hafta 297 yeni hadise bildirildi. Bu da gözlerin iPhone üretimi yapan Foxconn’a çevrilmesine niye oldu. Artık çalışanların, fabrikada salgın bitene kadar özel olarak inşa edilmiş üç yatakhanede kalması bekleniyor.

Alıntıdır