Corona olayları süratle artarken AKP’li isimden ‘yine kapanma’ uyarısı

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,103
0
1
Sıhhat Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu deklare etti. 26 Temmuz bilgilerine göre, 224 bin 198 test yapıldı.

Olay sayılarında ise korkutan atış sürüyor. Son 24 saatte, 16 bin 809 yeni olay tespit edildi. Corona niçiniyle bugün 63 kişi ise ömrünü kaybetti. Öte yandan 5 bin 585 kişi sıhhatine kavuştu.

AKP’Lİ TURAN’DAN ‘yeniden KAPANMA’ UYARISI: ÜZÜLÜRÜZ

AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Çan ilçesinde toplum sıhhati merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlara aşı davetinde bulunan Turan, bayram periyodunda olayların arttığına dikkat çekerek, şunları söylemiş oldu:

* Bu pandemi devrinde biz birlikte omuz omuza niyet ettik ve fazlaca aza indirdik fakat tekrar bayram hareketi ile birlikte bir artış kelam konusu. tekrar kapanırsak, hasta sayımız bir daha artarsa, tekrar sıkıntılarımızı aşma imkanı bulamazsak üzülürüz.

* Herkes kendi paklığına, maskesine dikkat etsin. Aşı olmayan var ise kendisini sevmeyebilir, aşıya güvenmeyebilir lakin sevdikleri için aşı olmasını istirham ediyorum. Bu aşıyı doruktan tırnağa tüm gorevlilerimiz olmaya başladı mı? Yaşlımız, gencimiz, vekilimiz, valimiz, kaymakamımız olmaya başladı mı? Tabiplerimiz, hemşirelerimiz ‘olun kardeşim’ diyor mu? İşin ehli aşı olun diyorsa olacağız.

* Olmayanımız var ise toplum sıhhati için olmaya dikkat edeceğiz. Hastane olmasa sorun lakin pazar yerinde bile gelin aşı olun diyen bir alt yapı var ise bunu ne olur değerlendirin. Hasta olunca üzülüyoruz, hele ki ölenimiz olunca kahroluyoruz. O yüzden istirham ediyorum aşı ile ilgili pandemi sürecine omuz verin.

* Bugün yüzde 78 aşılama oranı ile Türkiye’nin ikinci kentiyiz fakat Çanakkale’ye ikinci olmak yakışmaz. Birinci kent olmak için sıhhat alt yapımız müsait.

* Aşı olmayan kim var ise tekrar davet ediyorum. Bu pandemiyi birlikte aşarız yahut birlikte altında kalırız. Aşmak zorundayız. Pandemiyi lakin birlikte aşacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. İHA