“6 aylık bir süre için Brezilya’ya seyahat etmem gerekiyor ve dang humması aşısı hakkında bilgi almak istiyorum. Bir otoimmün hastalığım var ve hepatit A ve BI aşısını takiben önemli bağışıklık reaksiyonları (üveit, herpes, eklem ağrıları) yaşadım. Aşının herhangi bir kontrendikasyonu ve/veya yan etkisi olup olmadığını ve aşıya karşı önemli bir reaksiyon gösterebileceğimi düşünme ihtimali olup olmadığını bilmek istiyorum.”
Sorularınızı şu adrese gönderin: [email protected]
Dang hummasına karşı aşılanmak mümkündür. Evet ise nerede?
Anna Lisa Bonfranceschi, Marta Musso tarafından
27 Temmuz 2023
Şu anda, dang aşısı onaylanmış olmasına rağmen, NHS’nin aşılama merkezlerinde henüz mevcut değil. Bununla birlikte, sizin durumunuzda, otoimmün hastalığınız için başvurduğunuz immünologla iletişime geçmenizi ve diğer aşılardan sonra ne olduğunu bildirmenizi tavsiye ederim. Almış olduğu aşılarda genellikle ciddi yan etkiler görülmemektedir. Bir uzman değerlendirmesini uygun bulurum.
Brezilya’ya gitmem gerekiyor, Dang hummasına karşı aşı olmam gerekiyor mu?
08 Mart 2023
*Alessandro Bartoloni, İtalyan Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Derneği’nde (Simit) bir bulaşıcı hastalık uzmanı ve Floransa Üniversitesi’nde tam bir bulaşıcı hastalıklar profesörüdür.
konular
Sorularınızı şu adrese gönderin: [email protected]
Dang hummasına karşı aşılanmak mümkündür. Evet ise nerede?
Anna Lisa Bonfranceschi, Marta Musso tarafından
27 Temmuz 2023
Şu anda, dang aşısı onaylanmış olmasına rağmen, NHS’nin aşılama merkezlerinde henüz mevcut değil. Bununla birlikte, sizin durumunuzda, otoimmün hastalığınız için başvurduğunuz immünologla iletişime geçmenizi ve diğer aşılardan sonra ne olduğunu bildirmenizi tavsiye ederim. Almış olduğu aşılarda genellikle ciddi yan etkiler görülmemektedir. Bir uzman değerlendirmesini uygun bulurum.
Brezilya’ya gitmem gerekiyor, Dang hummasına karşı aşı olmam gerekiyor mu?
08 Mart 2023
*Alessandro Bartoloni, İtalyan Bulaşıcı ve Tropikal Hastalıklar Derneği’nde (Simit) bir bulaşıcı hastalık uzmanı ve Floransa Üniversitesi’nde tam bir bulaşıcı hastalıklar profesörüdür.
konular