“İyi akşamlar, Nisan sonu için Guadeloupe'ye bir gezi planlıyorum ve şu anda bir dang salgınının devam ettiğini gördüm. Aşılamadım, ancak kendimi her iki dozla aşılamak için zamanım yok. Bu yüzden, bu engel nedeniyle, ilk dozun yeterince örtülmediğini ve ne sıklıkta olduğunu bilip bilmediğini merak ettim. Aşının süresini bilin.
Nazik okuyucu,
Dang aşısı tüm gezginler için rutin için önerilmez. Bununla birlikte, her zaman kişisel koruyucu önlemler almak önemlidir, örneğin:
13 Şubat 2024
Onun durumunda, aşı bir salgın devam eden bölgede seyahat ettiği için önerilebilir. Ayrılmadan önce her iki dozu da tamamlamak mümkün olmasaydı, en azından birincisini almak hala yararlıdır, korumanın yaklaşık iki hafta sonra başladığını hatırlar. İkinci doz daha sonra üç aydan en geç ve tercihen bir yıl içinde bir yıl içinde gerçekleştirilecektir.
Dang, aşı hakkında bilmeniz gereken her şey
22 Mart 2024
Yan etkilere gelince, eğer kendilerini gösterirlerse, genellikle hafif ve kısa sürerler:
Başka sorusu varsa, İtalyan Seyahat ve Göç Tıbbı Derneği (Simvim) ile iletişime geçmekten çekinmeyin.
*Sandro Giuffrida Sekreter Simvim (İtalyan Seyahat ve Göç Tıbbı Derneği)
Bildirilen bilgiler sadece bilgi amaçları için anlaşılmalıdır: herhangi bir şekilde tıbbi tavsiyeyi temsil etmez ve doktorunuz veya uzmanınız tarafından önerilen tanı veya tedavi göstergelerinin yerini alamaz.
Konular
Nazik okuyucu,
Dang aşısı tüm gezginler için rutin için önerilmez. Bununla birlikte, her zaman kişisel koruyucu önlemler almak önemlidir, örneğin:
- Opak, tercihen berrak kıyafetler giyin;
- Sivrisinek ağlarını doğru kullanın;
- Ciltlere ve böcek öldürücüler üzerine kıyafetler ve ortamlara uygulayın.
13 Şubat 2024

Onun durumunda, aşı bir salgın devam eden bölgede seyahat ettiği için önerilebilir. Ayrılmadan önce her iki dozu da tamamlamak mümkün olmasaydı, en azından birincisini almak hala yararlıdır, korumanın yaklaşık iki hafta sonra başladığını hatırlar. İkinci doz daha sonra üç aydan en geç ve tercihen bir yıl içinde bir yıl içinde gerçekleştirilecektir.
Dang, aşı hakkında bilmeniz gereken her şey
22 Mart 2024

Yan etkilere gelince, eğer kendilerini gösterirlerse, genellikle hafif ve kısa sürerler:
- İlk iki gün içinde, enjeksiyon noktasında hafif baş ağrısı, kas ağrısı, kızarıklık veya rahatsızlık;
- Aşılamadan sonraki ikinci hafta boyunca, bazı durumlarda aşı, birkaç gün içinde kendiliğinden çözülen grip benzeri semptomlara (baş ağrısı, eklem ve kas ağrısı) ve döküntülere neden olabilir.
Başka sorusu varsa, İtalyan Seyahat ve Göç Tıbbı Derneği (Simvim) ile iletişime geçmekten çekinmeyin.
*Sandro Giuffrida Sekreter Simvim (İtalyan Seyahat ve Göç Tıbbı Derneği)
Bildirilen bilgiler sadece bilgi amaçları için anlaşılmalıdır: herhangi bir şekilde tıbbi tavsiyeyi temsil etmez ve doktorunuz veya uzmanınız tarafından önerilen tanı veya tedavi göstergelerinin yerini alamaz.
Konular