Dr. Mehmet Öz ateş püskürdü: Beni susturmaya çalışıyorlar

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Dr. Mehmet Öz ateş püskürdü: Beni susturmaya çalışıyorlar
ABD’de yaptığı televizyon programlarıyla ünlenen ve Türkiye’de de pek tanınan bir isim olan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, röportaj verdiği The Philadelphia Inquirer gazetesine isminden tabip unvanını kaldırdığı için ateş püskürdü. Lakin gerçek daha sonra ortaya çıktı…

ABD’de yaşayan ünlü kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz, röportaj verdiği The Philadelphia Inquirer’ı ismini yazarken tabip ibaresini kullanmamakla suçladı. Öz
kendisini değersizleştirmeye çalıştıklarını belirtirken, gazeteye ateş püskürdü.

Philadelphia Inquirer gazetesinden Steve Doocy ile “Fox and Friends” temalı bir röportajda buluşan Öz, 2022 ABD Senatosu seçimleriyle ilgili haberde kendisinden bilhassa Mehmet Öz diye bahsedildiğini, hekim isminin geçirilmediğini savundu. Öz, tüm röportajlarda yalnızca isminin yazdığını belirtirken, ‘beni susturmaya çalışıyorlar’ dedi.

27 ADAYLA BİRLİKTE YARIŞACAK

Kardiyotorasik cerrah, üniversite profesörü ve muharrir olan Öz, 30 Kasım’da, uzun müddettir bakılırsav yapan Senatör Pat Toomey tarafınca boşalan Senato koltuğu için Cumhuriyetçi aday olarak yarışa katıldığını duyurmuştu. Öz, yarışa öbür 27 adayla birlikte katıldığı açıklandı.

Çz, “[Inquirer] niye bana Dr. Öz demek istemiyor? Herkes benim Dr. Öz olduğumu biliyor ancak bunun hakikat bir şey olduğunu düşünmüyorlar. Bunun bana haksız bir avantaj sağladığını düşünüyorlar” dedi.

HERKESE BİREBİR PROSEDÜR

Öz, tabip unvanını düşürdüğü için mahallî gazeteyi suçladı.

Lakin Associated Press için çalışan yahut Associated Press ile temaslı gazeteciler tarafınca oluşturulan dilbilgisi tarzı ve kullanım kılavuzu olan Associated Press Stylebook’u takip eden haber odalarında bu uygulamanın standart olduğu açıklandı.

Öte yandan, Inquirer, haberinde ayrıyeten öbür iki adayın, hekim Valerie Arkoosh ve acil tıp tabibi Kevin Baumlin’in unvanlarını da düşürürken, herkese yalnızca ismiyle hitap etti.

Alıntıdır