Einav Zangauker Netanyah'ın en şiddetli düşmanı nasıl oldu

Elif

New member
16 Haz 2021
1,102
0
0
Sonraki günlerde, daha fazla rehin yayınları gelişmeli, ancak 2023 anlaşması kısa sürede çöktü: İsrail, Hamas'ı üç yaşayan kadın rehin yerine üç ceset yayınlamaya çalışarak anlaşma hükümlerini azaltmakla suçladı. İsrail Savaş Kabinesi üyeleri, İsrail'in ihlali göz ardı ettiğini ve ateşkesin sürdürüldüğünü ve mümkün olduğunca çok rehineyi sürdürdüğünü savundu. Geçen yıl araştırmacı haber şovu “UVDA”, emeklilik genel ve savaş kabinesi üyesi Gadi Eisenkot, “Anlaşmayı mümkün olan her şekilde uygulamanın doğru olduğunu düşündüm.” Dedi. Ancak Netanyahu ve daha geniş güvenlik kabini onları geçersiz kıldı. O gece İsrail Gazze'deki bomba kampanyasına devam etti. “Bu benim ilk tatilimdi,” dedi Einav. “Bunu nasıl düşündüğümü hatırlıyorum, yerden nasıl parlayabilirim?”

Bu kış, Einav Saldırılardan bu yana ikinci kez diğer rehinelerin akrabalarıyla birlikte Netanyahu ile karşılandı. “Sevdiklerinizi eve getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız,” dedi. Aileler onu “her şey” ile kastettiği şeylere ittiğinde, Einav'a göre Netanyahu'yu göz ardı etti. “O zaman düşünce kötü bir şey olduğunu düşünmeye başladı,” dedi bana. Einav, bu toplantıda insani yardımın önlenmesinden sonra Gazze Strip'e girişte iddia edilen birkaç aile ile aynı fikirde değildi. Einav, Ilana'dan rehinenin aldığı küçük yiyeceklerin yardımcı paketlerden geldiğini ve bir ablukanın ahlaki olarak eksik olan günlük Filistinlileri de yaralayacağını biliyordu. Ancak Netanyahu “bize tamamen farklı bir şey söyledikten sonra bu aileleri destekliyor gibiydi” dedi. “Savaş hedeflerinin benim için anlaşıldı” – Hamas'ı kaldırmak ve rehineleri geri getirmek – “bir çarpışma kursuna giriyordu”.

Kuzeni Kibbutz Be'eri tarafından yakalanan kuzenlere ait olan Gil Dickmann, bu toplantıda Einav'a ödendiğini hatırladı. “Bir saçmalık olmadan bir tavrı vardı,” dedi. Bana son konuşan kişi olduğunu söyledi ve Netanyahu'ya sesini olarak liderliğe bir görev verdiğini, “bu görevi alacağını” söyledi. Dickmann, bu toplantıdan önceki aylarda “oynandığımızı hissettik, ama kimin kim olduğunu bilmiyorduk” dedi. “O zaman en büyük oyuncunun kim olduğu anlaşıldı. Sorumlu kişinin Netanyahu olduğu anlaşıldı. “

O zamana kadar, birkaç rehine aile başlangıç yakınında IDF merkezinin önünde protesto etmeye başlamıştı. Siteye giderken politikacıları ve baş güvenlik şeflerini engellemeyi umuyorlardı. Birincisi, karısı ve çocukları evden yakalanan Kibbutz Kfar Aza'nın ergen yetiştiricisi Avichai Brodutch'dı. Saldırıdan günler sonra, bir sandalye ve el -çırpma işareti kurdu: “Ailem Gazze'de.” Kısa bir süre sonra Hada'nın iki çocuğu ve eski kocası da Hamas tarafından rehin tutulan Hada'nın Kalderon eşlik etti. Kalderon ve bir avuç diğer kadın Mothers Guard adlı bir grup kurdu. Einav zaman zaman kızlarını geçti ve desteğini teklif etti, ancak başlangıçta kamu önlemlerinden uzak durdu. O'nun söylediği gibi:

Brodutch ve Kalderon'un çocukları 2023'te ateşkesin bir parçası olarak iade edildi. Hadas ve Avichai şimdi kendilerini çocuklarının rehabilitasyonuna adadılar. Ofers Cousin Ifat Kalderon, bir avuç diğer akraba ve destekçilerle sokak muhafızlarını devraldı. Şubat 2024'te Einav, Netanyahu ile görüştükten sonra, Matan geri dönene kadar savunma merkezinin dışında uykuya dalmaya karar verdi. Kalderon ve diğer kadınlar bir çadır düzenlediler ve onlar için onları örttüler ve sempatilerini sundular. Polis çadırını çıkarmasını emrettikten sonra, başlangıçta grubun geri kalanına katıldı.