Elon Musk’ın “barış” paylaşımı gündem oldu

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Elon Musk’ın “barış” paylaşımı gündem oldu
SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla bir daha dikkat çekti.

Dünyanın en güçlü insanları içinde yer alan teşebbüsçü Elon Musk, Twitter hesabından ilgi alımlı tweet’ler paylaştı.

Twitter hesabını pek etkin kullanan Musk, evvel Beatles kümesinin üyelerinden müzisyen John Lennon’ın barış dolu kelamlar söylemesine karşın öldürülmesine dair bir görsel paylaştı.

daha sonrasında ördeklerle ilgili esprili bir göğüs paylaşan teknoloji devi, “İnsanlık doğmamışın yasını tutmak için gelişmedi. Ancak yapmalıyız. En başta çocuk sahibi olmamaktan bahsediyorum. İşte sorun bu” biçiminde tweet’ler attı.

“MERAKTAN İLHAM ALIYORUM”

Akabinde Scientific American’da yayınlanan bir araştırmayı paylaştı. Araştırmada birdevasa yükseklikte gelirli ülkedeki doğum oranlarının, muhtemelen ekonomik belirsizlik niçiniyle düştüğü yazıyordu.

Covid-19 pandemisi sebebiyle “bebek patlaması” bekleyen uzmanların yanıldığını ve bunun yerine “doğum iflası”nın yaşandığını ileri süren haberdeki araştırmaya nazaran, pandemi ve ekonomik krizle birlikte birçok yüksek gelirli ülkede doğum oranları azaldı.

Pandeminin ekonomik kapanmalara ve meskende kalma yasaklarına yol açtığı müddette birfazlaca medya kuruluşu ve uzmanın bunun bir bebek patlamasına yol açabileceğine dair spekülasyonlarının tam karşıtının gerçekleştiği yazıyordu.

Öbür bir bahse geçerek paylaşımlarına devam eden Musk, şunları yazdı… “Berghain’de (Berlin’de bir gece kulübü) duvara BARIŞ yazdılar! Girmeyi reddettim. Barış. Barış? Bu sözden nefret ediyorum. Barışı umursayanların (ben de hevesle dahildim) bunu duymasına gerek yok. Ya barışı umursamayanlar? Yani…”

Bu paylaşımının altına da “Romeo and Juliet Petrol Station Scene” isimli bir görüntü paylaştı.

Elon Musk, son olarak da, “Meraktan ilham alıyorum. Beni harekete geçiren de bu. Öyleyse, kozmosu anlamayı arzulayabilmemiz için şuurun kapsamını ve ölçeğini genişletelim” biçiminde bir tweet attı.

Bilinen 7 çocuğu olan Musk, paylaşımlarına rekor derecede yorum ve beğeni aldı.

Alıntıdır