FBI’ın Trump’ın meskenine baskını gündemden düşmüyor: Dikkat çeken argüman

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
FBI’ın Trump’ın meskenine baskını gündemden düşmüyor: Dikkat çeken argüman
ABD’nin eski lideri Donald Trump’ın Florida’daki malikanesine geçen haftalarda düzenlenen FBI baskını daha sonrasında Trump’tan fazlaca sert cevap ve suçlama geldi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ülkenin eski lideri Donald Trump’ın Florida’daki malikanesine düzenlediği baskın ve yaptığı arama daha sonrasında Trump’tan epey sert açıklamalar geldi. FBI casuslarının kimileri “fazlaca gizli” ibaresiyle işaretlenen 11 set belgeyi ele geçirmesinin akabinde Trump, FBI’ı suçladı ve kendisini makus göstermek için FBI’ın uyguladığı taktiği kamuoyu ile paylaştı.

Trump, “FBI beni dağınık ve hatalı göstermek için Mar-a-Lago’daki malikanemde çekilen fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı. FBI casusları taammüden belgeleri ve bilgileri yere saçtı. Güya bunları ben etrafa atmışım üzere bir algı yaratmak istediler” yorumunu yaptı.

Trump’ın lüks meskenine yapılan baskın memleketler arası kamuoyunda gündem oldu.

Twitter ve Facebook’tan engellendikten daha sonra Truth Social isimli toplumsal medya platformunu kuran Trump, “Dosyaların yere dağınık bir biçimde dağıtıldığı fotoğraf ile ilgili bir baş karışıklığı var. FBI’ın benim konutuma yaptığı baskında bütün dünyaya bunu göstermek istediler. Lakin bu yanlış. O evrakları karton kutulardan çıkararak halıların üzerine döktüler ve güya büyük bir bir şey bulmuş üzere yaptılar. Bunları ben dağıtmadım, onlar dağıttı. Algı karıştırıcı bir durum” dedi.

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı fotoğraflarda 2019 yılında yayınlanmış Time mecmuasının çerçeveli bir kopyasının da bulunduğu görülürken, kimi belgelerin hayli hassas bilgiler içerdiği de kaydedildi. Trump’ın lüks meskeninde FBI 11 set “oldukca gizli” ibareleri evraka erişmiş ve bu belgelerden kimilerinde nükleer silahlarla ilgili bilgiler olduğu tez edilmişt.

Alıntıdır