Gebeyken coronadan ölen Aslıhan’ın eşi: Kulaktan dolma bilgilerle aşı olmadı

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,104
0
1
Kocaeli’de 7 aylık gebe Aslıhan Kazın (28) corona virüsü niçiniyle hayatını yitirdi. Ümit Kazın (31), gebe eşinin, bebeğin ziyan bakılırsabileceği fikriyle aşı yaptırmadığını belirterek, Eşim, kulaktan dolma bilgilerden etkilendi. ‘Olmayacağım’ diyordu ve ben de ısrar etmedim. Geride iki öksüz bıraktı dedi.

Gölcük ilçesinde yaşayan ve 4 yaşında bir kızları olan Aslıhan ve Ümit Kazın çifti, yaklaşık 1 ay evvel koronavirüse yakalandı. 7 aylık gebe Aslıhan Kazın, müspet olduğunu öğrendikten 6 gün daha sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başladı.

Aslıhan Hafriyatın durumu ağırlaşınca, karnındaki kız bebek sezaryenle alınıp kuvöze konuldu. Ağır bakımda tedavisi süren Aslıhan Kazın, evvelki gün hayatını yitirdi, dün de Derince ilçesinde toprağa verildi.

“ÇOCUĞUNU GÖREMEDEN GÖZLERİNİ KAPATTI”

Gölcük’te bir fabrikada çalışan Ümit Kazın, “Bizim daha öncesinden de bir bebeğimiz düşmüştü. Koronavirüs sürecinde de çocuğumuza ziyan gelmesin diye eşim aşıdan korktu. Aşı çocuğumuza ziyan verir diye düşündü ve olmak istemedi. Ben birinci aşımı olmuştum, olağanda ciğerlerimden hassas biriyim. Aşıdan daha sonra koronavirüse yakalandık, ciğerlerim hassas olduğu için aşının tesiri olduğunu düşünüyorum. Eşimde hiç bir ciğer rahatsızlığı yoktu lakin virüs onun ciğerlerine büsbütün bulaştı ve yenik düştü. Hamileliğinden ötürü ilaç da kullanamadı ve maalesef 7 aylık çocuğumuzu adılar. Çocuğumuz yaşıyor, şu an kuvözde fakat maalesef eşim çocuğunu bakılırsameden gözlerini kapattı” dedi.

“BAŞKASININ BU TÜRLÜ BİR ACI YAŞAMASINI İSTEMİYORUM”

Kimsenin bu biçimde bir acı yaşamasını istemediğini söz eden Ümit Kazın, Aşı, her insanın kendi tercihi lakin şu anki aklımız olsa durum farklı olurdu. Takdiri Allaha bırakıyoruz ancak önlemi almamız gerekiyor. Bir oburunun bu biçimde bir acı yaşamasını istemiyorum. Şayet öleceksek de başımıza gelecekse aşıyı olalım da öyle ölelim. O denli acı çekmektense bu biçimde acı çekmek daha mantıklı, en azından bir bahtınız olur. Baktığınız vakit beşerler inanmıyor, güvenmiyor. Nereden geldiğini bilmiyoruz, ne olacağını bilmiyoruz diyor lakin bunu profesörler, devlet liderleri, sıhhat çalışanları tavsiye ediyor. Tavsiye ediyorsa bunu olmamız gerekiyor” diye konuştu.

“EŞİM KULAKTAN DOLMA BİLGİLERDEN ETKİLENDİ”

Eşinin etrafındaki insanlardan etkilendiğini belirten Ümit Kazın, şu biçimde konuştu: “Eşim büsbütün kulaktan dolma bilgilerden etkilendi. İnsanların palavra yanlış yönlendirmeleri, Sanki şu biçimde olur mu, bu biçimde olur mu diye söylenmeleri eşimi etkiledi. Aşı çocuğa ziyan verebilir denildi, ‘ne olacağımız belirli değil’ denildi, ‘ileride insanlara yan tesiri olacak ve bize ziyan verecek’ denildi. O niçinle huzursuz olduk. Eşim ‘olmayacağım’ diyordu ve ben de ısrar etmedim, ‘olmayacağım’ dedi ve olmadı. sonrasındasında bu acı olay başımıza geldi maalesef. Geride iki öksüz bıraktı, kimsenin başına gelsin istemeyiz. Zira acımız epey derin bir acı.