Google Chat Nasıl Aktif Edilir ?

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,507
0
0
Google Chat Nasıl Aktif Edilir?

Adım 1: Google Workspace Hesabına Giriş Yapın

Google Chat'i etkinleştirmek için öncelikle bir Google Workspace hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Google Workspace, işletmelerin ve ekiplerin işbirliği yapmalarını sağlayan bir platformdur. Hesabınıza giriş yapmak için tarayıcınızı açın ve Google Workspace'e gidin. Ardından, hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.

Adım 2: Google Workspace Yönetim Merkezi'ne Erişin

Google Workspace hesabınıza giriş yaptıktan sonra, yönetim ayarlarınızı düzenleyebileceğiniz Google Workspace Yönetim Merkezi'ne erişmeniz gerekmektedir. Yönetim Merkezi'ne erişmek için, sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Yönetici" düğmesine tıklayın. Ardından açılan menüden "Yönetim Merkezi"ni seçin.

Adım 3: Servisler ve Eklentiler Ayarlarına Girin

Google Workspace Yönetim Merkezi'ne giriş yaptıktan sonra, sol taraftaki menüden "Servisler ve Eklentiler" bölümünü bulun ve üzerine tıklayın. Bu bölüm, Google Workspace hesabınızdaki çeşitli servislerin ve eklentilerin yönetimini sağlar.

Adım 4: Google Chat'i Etkinleştirin

Servisler ve Eklentiler bölümüne girdikten sonra, listeden "Google Chat"i bulun. Ardından, karşısındaki düzenleme düğmesine tıklayarak Google Chat'i etkinleştirin. Bu adımı tamamladığınızda, Google Chat artık hesabınızda kullanıma hazır olacaktır.

Adım 5: Kullanıcılar İçin Google Chat Erişimini Etkinleştirin

Google Chat'i etkinleştirdikten sonra, kullanıcılarınızın bu özelliğe erişimini sağlamak için gereken ayarları yapmanız gerekmektedir. Bu adımı gerçekleştirmek için, sol taraftaki menüden "Kullanıcılar" bölümünü bulun ve üzerine tıklayın. Ardından, kullanıcı listesinden Google Chat'i etkinleştirmek istediğiniz kullanıcıyı seçin ve düzenleme düğmesine tıklayarak Google Chat erişimini etkinleştirin.

Adım 6: Değişiklikleri Kaydedin ve Google Chat'i Kullanmaya Başlayın

Son adımda yapmanız gereken şey, yaptığınız değişiklikleri kaydetmek ve Google Chat'i kullanmaya başlamaktır. Yaptığınız tüm ayarları doğruladıktan sonra, sayfanın alt kısmında bulunan "Değişiklikleri Kaydet" düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedin. Artık Google Chat'i kullanmaya başlayabilir ve ekibinizle kolayca iletişim kurabilirsiniz.

Benzer Sorular ve Cevapları

Soru 1: Google Workspace olmadan Google Chat'i nasıl kullanabilirim?

Google Workspace hesabınız yoksa bile Google Chat'i kullanabilirsiniz. Bunun için, kişisel Google hesabınızla oturum açın ve Google Chat'e erişmek için sol taraftaki menüden "Chat" seçeneğine tıklayın. Ardından, iletişim kurmak istediğiniz kişileri ekleyebilir ve sohbetler başlatabilirsiniz.

Soru 2: Google Chat'i mobil cihazımda nasıl etkinleştirebilirim?

Mobil cihazınızdan Google Chat'i etkinleştirmek için, Google Workspace hesabınızla oturum açın ve Google Chat uygulamasını indirin. Uygulamayı açtıktan sonra, sağ üst köşede bulunan menü simgesine dokunun ve "Ayarlar" seçeneğini bulun. Ardından, hesabınızı seçin ve "Google Chat'i etkinleştir" seçeneğini işaretleyin.

Soru 3: Google Chat'i nasıl kullanabilirim?

Google Chat'i kullanmak için, uygulamayı açın ve iletişim kurmak istediğiniz kişileri veya grupları seçin. Ardından, metin mesajları göndermek, dosya paylaşmak, görüntülü veya sesli aramalar yapmak gibi çeşitli iletişim yöntemlerini kullanarak etkileşimde bulunabilirsiniz.