Hastanedeki ilaç ve serum problemi vatandaşları isyan ettirdi

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,097
0
1
Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan ilaç ve serum zahmeti vatandaşları mağdur etti. Hastanede vatandaşlarla görüşen CHP Aksaray Vilayet Lideri Ali Abbas Ertürk, “Bir vatandaşımızın bu dertten dolayı Allah korusun başına bir felaket gelirse bu vebalin altından hiç kimse kalkamaz.” dedi.

CHP Aksaray Vilayet Lideri Ali Abbas Ertürk ve birlikteindeki bir küme partili Aksaray Eitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilaç ve serum bulamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşlarla bir ortaya geldi.

“ECZANELERDE DE İLAÇ YOK”

Tedavi için hastaneye gelen ve ilaç meşakkati niçiniyle yaşadıkları zorluklar konusunda bilgiler veren İbrahim Amaç isimli bir vatandaş şunları söylemiş oldu:
“20 milimlik, 50 milimlik, 100 milimlik serumları bulamıyoruz. Kan iğnesini bulamıyoruz, gerekli ağrı kesicileri bulamıyoruz. Biroldukca iğneyi dışarıdan almamız için gönderiyor arkadaşlar, fakat bir eczanede de birebir ilaçlar yok.

Hatta bugünkü yaşadığım rezillik daha da berbat. ‘Bunları alın gelin’ dediler. Asla eczanede satılmayan serummuş. İhale ile devlet hastanesine satılan ve hastanede kullanılması gereken serumlarmış. Lakin beni yağmurda Aksaray’daki dört eczaneyi de gezdirerek bu serumları arattılar. En son tahlili 200 milim serumun yarısını boşaltıyorlar, yarısını 100 milim olarak kullanıyorlar bu da ulusal bir israf. İlaç ezasını bir yıldır yaşıyorum burada yardımcı olan arkadaşlar var, reçeteyi atıyoruz rastgele bir eczaniçin buluyor. Ben giderek alıyorum ilaçları”

“ÇOCUĞUMA SERUM TAKILMADI”

Hastanede tedavi görmesi için hastaneye getirdiği epilepsi hastası çocuğuna ilaç bulamayan baba Yunus Emre Çakın ise isyan etti. Çocuğunun ateşli bir hastalık geçirdiğini ve tabip tarafınca serum takılmak üzere yönlendirildiğini söyleyen Çakın “Yüksek ateş, gribal şikayet ötürüsıyla hastaneye getirdiğimde hekim ‘kan alma kısmına gidin siz, serum takılacak’ dedi. Lakin müşahede odasına gittiğimizde oradaki hemşire devletin bir aydır serum göndermediğini ve yalnızca ateş düşürücü vererek hastaları konutlarına gönderdiklerini söylemiş oldu.

Ben de devlet nasıl serum gönderemiyor, bu çocuklar ne olacak?’ dedim. Bir biçimde ateşi düştü. ‘İlerleyen saatlerde nöbetleri tetiklese; bu çocuğun hali ne olacak’ dememe karşın kimse umursamadı. Çocuğuma hiç bir biçimde serum dahi takılmadı, çocuğumu yenidendan hastaneye getirdim” halinde konuştu.

“CİDDİ BİR REZALET YAŞINIYOR”

Vatandaşları dinledikten daha sonra açıklama yapan CHP Aksaray Vilayet Lideri Ali Abbas Ertürk ise, “Aksaray’da serum ve ilaç problemi var ve bu durum vatandaşlarımızı önemli biçimde mağdur etmektedir.

CHP olarak bu bahsin uzmanları, sağlıkçılar, eczacılar bir yıldır bağırıyor ‘ilaç ezası ve kıtlık yaşanacak! diye. Maalesef yetkili pozisyonda olan bakan, müsteşar, vilayet müdürü, baş tabip ve sıhhat konusunda yönetici olanların tamamı, bir yıldır bu probleme kulak tıkamış durumda. Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde bu kahırdan kaynaklı önemli bir rezalet yaşanıyor” dedi.

“HASTALARIMIZ ÖTEKİ VİLAYETLERE SEVK EDİLİYOR”

Vatandaşların meselelerini duyurmak için yanlarında olduklarını söz eden CHP Vilayet Lideri Ertürk ilaç ezasıyla ilgili eczacılarla da teğe bir yaptıkları görüşmeler sonucunda 800’e yakın ilacın temininde problemler yaşandığını söylemiş oldu. Ertürk “Eczacı biroldukca arkadaşımı aradım 800’e yakın ilaç kaleminde eza olduğunu bizlere söylemiş olduler. Burada sıhhat çalışanlarımız özverili bir biçimde kendini parçalayarak hizmet vermek istiyor fakat serum yoksa, ilaç yoksa o fedakar çalışanlarımızın da maalesef yapabileceği bir şey kalmıyor.

Bu problemin bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Bir vatandaşımızın bu düşünceden dolayı Allah korusun başına bir felaket gelirse bun vebalin altından hiç kimse kalkamaz. Hastanelerdeki zahmetleri biliyoruz, araç gereç eksikliğinden ameliyat yapılmadığını biliyoruz. Daima hastalarımızın öteki vilayetlere sevk edilmek zorunda kaldığını biliyoruz. Bir kere daha altını çizerek ‘bu hastanede yaşanan meşakkatleri çözün’ diye yetkililere sesleniyoruz” diye konuştu.