Hoşluk kraliçesine ırkçı hal: ABD’ye alınmadı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Hoşluk kraliçesine ırkçı hal: ABD’ye alınmadı
ABD’nin, İngiltere’nin hoşluk kraliçesi Leen Clive’a ‘Suriye doğumlu olduğu için’ vize vermediği öne sürüldü…

İngiltere’nin hoşluk kraliçesi, müsabaka niçiniyle gittiği ABD’de ırkçı tutumla karşılaştığını öne sürerek isyan etti.

ABD’nin, İngiltere’nin hoşluk kraliçesi Leen Clive’a ‘Suriye doğumlu olduğu için’ vize vermediği öne sürüldü.

İngiliz hoşluk kraliçesinin bugün başlayacak Miss World müsabakası öncesinde ABD’ye girişi “Suriyeli geçmişi niçiniyle” reddedildi.

İngiliz Ulusal Sıhhat Sistemi’nde stajyer tabip olarak çalışan 29 yaşındaki Clive, Las Vegas kentinde 15 Ocak’ta düzenlenecek müsabakaya seyahat edebilmek için ailesine vize verildiğini ancak Şam’da doğduğu sebebi öne sürülerek kendine vize verilmediğini savundu.

Clive BBC’ye yaptığı açıklamada, “İngiliz pasaportu ile başvurdum. İngiltere’yi temsil ediyorum ve bir İngiliz vatandaşıyım, bu yüzden ABD tarafınca reddedileceğimi bilmiyordum.” dedi.

‘TEK FARK DOĞUM YERİM’

“Kocam ve kızımın vizeleri verildi fakat benimki reddedildi ve tek fark doğum yerim” dedi.

Dokuz yıldır İngiltere’de yaşayan Clive, bu mühlet içerisinde İngilizce konuşmayı öğrendi ve hem de bayan eşitliği ve mülteci hakları için yürütülen kampanyalarda faal olarak nazaranv aldı.

Vize kayıtlarının yasalar gereği bilinmeyen tutulduğunu belirten ABD’li yetkililerse ferdî müracaatlarla ilgili yorum yapılamayacağını bildirdi.

BİRİNCİ SEFER İNGİLTERE YER ALMAYACAK

Miss World, 15 Ocak’ta başlayacak ve dünyanın dört bir yanından 57 bayan yarışacak. Clive’in ülkeye alınmaması niçiniyle, İngiltere, kuruluşundan bu yana birinci kere müsabakada temsil edilmeyecek.

Suriye, ABD hükümetinin Terörizmin Devlet Sponsoru listesinde yer alıyor. Bu niçinle, bu ülkelerin vatandaşları ABD’ye girişlerine müsaade verilmedilk evvel bir konsolosluk memuru tarafınca mülakata tabi tutuluyor, özel basamaklardan geçiriliyor.

Clive, ABD Büyükelçiliği’ne ‘sağduyulu olma’ davetinde bulunurken, “Hala umutluyum. Vaktimin tükendiğini biliyorum, lakin elçilikten biri başvurumla bir daha ilgilenebilirse her şey farklı olabilir.” dedi.

Alıntıdır