İngiltere parlamentosunda cinsel taciz skandalı: ‘Kabiniçin bir bakanın tecavüzüne uğradım’

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,485
0
0
İngiltere’de geçtiğimiz senelerda patlak veren parlamentodaki cinsel taciz skandalına bir yenisi eklendi. Avam Kamarası’nda nazaranvli bir çalışan, hükümette şu anda vazife yapan bir bakanın kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü.

İngiltere’de eski bir Avam Kamarası çalışanı, şu anda hükümette olan ve genel başkanlığını Boris Johnson’un yaptığı Muhafazakar Parti içerisinden bir bakanı cinsel tacizle suçladı.

Dün gece Sky News’in The Open Secret podcast’inde konuşan ve ismi açıklanmayan Avam Kamarası nazaranvlisi genç bayan, Muhafazakar Parti’de nazaranvli bir bakan tarafınca tecavüze uğradığını söylemiş oldu.

İngiltere’de 2017 yılında iktidardaki Muhafazakar Parti’de 36 ‘tacizci’ vekil ve bakanın bulunduğu tezi gündeme bomba üzere düşmüş, skandal daha sonrası kimi isimler bakılırsavlerinden ayrılmıştı.

‘KABİNEDE BAKAN OLAN BİRİ’

Dün ortaya atılan argümanlar, skandalı bir daha akıllara getirdi. Sky News’a konuşan ve ismi açıklanmayan Avam Kamarası’na mensup araştırma nazaranvlisi şunları söylemiş oldu: “20’li yaşlarımın başında şu anda kabinede bakan olan biri tarafınca cinsel hücuma uğradım. bu biçimdelar bununla nasıl başa çıkabileceğimi hakikaten bilmiyordum.”

İsmi açıklanmayan bayan, “O sırada epey sarhoştum ve midem bulanıyordu. Uzanmak için yatağa gitmek istedim. Sabah kalktığımda ise onu yanımda buldum. Aşikâr ki beni yalnız bırakmamıştı. O an neler olduğunu anladım… ” dedi.

İDDİALARA PARTİDEN CEVAP GELDİ

Kadın, o sırada çalıştığı milletvekili de dahil olmak üzere meslektaşlarına durumu anlattığını onların da kendisini polise gitmeye yönlendirdiğini söylemiş oldu. Lakin genç bayan, polise başvurduktan daha sonra şikayetten vazgeçtiğini belirtirken, parti ortasında de resmi bir şikayet başvurusu yapmadığını belirtti. Buna niye olarak ise,“Bu süreci başlatmaktan ve denetimden çıkma riskinden hayli korktum” dedi.

İddialara Muhafazakar Parti’den karşılık gecikmedi. Bir hükümet sözcüsü, savların patlak vermesinin akabinde, “Suistimal argümanlarını son derece ciddiye alıyoruz ve prosedürleri hayata geçirmeye başladık.” dedi.