İş bulmakta zorlanınca 4 ayda 31 kilo verdi

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,100
0
1
Manisa’da pandemi sürecinde sistemsiz ve sıhhatsiz beslenme niçiniyle kilo alan 27 yaşındaki Fatma Memnun, iş bulmakta zorlanınca, spor ve diyetle 4 ayda 31 kilo verdi. 55 kiloya düşen Keyifli, yaptığı birinci müracaatında da işe alındı.

Şehzadeler ilçesinde yaşayan, ofis idaresi ve yöneticiliği asistanlığı kısmı mezunu Fatma Keyifli, pandemi devrinde sistemsiz ve sıhhatsiz beslenme niçiniyle süratle kilo aldı.

Çok kilosu niçiniyle iş bulmakta da zorlanan Keyifli, zayıflamaya karar verip diyetisyene giderek spora başladı. vakit içinde zayıfladıkça kilo odaklı sıhhat meselelerinden da kurtulan Memnun, spor ve diyet programıyla 4 ay üzere kısa müddette 31 kilo verip, 86 kilodan 55 kiloya düştü.

Bu süreçte satış asistanı olarak çalışmaya başlayan Keyifli, “Mutluyum, özgüvenim büsbütün yerinde. Kilo vermek isteyen bireyler kendine inanmalı. Nitekim hayatım değişti” dedi.

“PSİKOLOJİM BOZULDU”

Kilo verdikten daha sonra birinci iş müracaatının kabul edildiğini belirten Fatma Memnun, şunları söylemiş oldu:

“Pandemi sürecinde sistemsiz beslendim ve günlerim hareketsiz geçtiği için epeyce kilo aldım. 86 kiloya kadar çıktım. Bu benim toplumsal ömrümde, arkadaşlarımla ikili bağlantılarımda ve iş hayatımda sorunlara niye oldu. İş ararken bile kiloma dikkat edildiğini fark ettim, bu beni ruhsal manada olumsuz etkiledi.

Onun haricinde ne yapabilirim, özgüvenimi nasıl kazanabilirim diye düşündüm. Diyetisyene gittim, spora başladım. 4 ay üzere kısa bir müddetde 55 kiloya düştüm.

Kilo kaybından daha sonra bedenimde deforme olmadan sağlıklı beslenerek, istediğim forma ulaştım. Kilomu muhafaza sürecindeyim, kas kütlemi arttırarak daha fit ve sağlıklı bir biçimde ömrümü devam ettireceğim.” DHA