İşte Cumartesi günü serbest bırakılan 3 İsrail rehinesine bir göz atın

Elif

New member
16 Haz 2021
1,100
0
0
Cumartesi günü Hamas, Filistinli mahkumlara yönelik üç İsrail rehinesi, erkeklerin silahla etkili bir şekilde konuşmaya yönlendirildiği üst sınıf bir teslimatın bir parçası olarak yayınladı.

Rehin yayını, geçen ay yürürlüğe giren ve İsrail ve Hamas arasındaki savaşları düzenleyen 42 günlük ateşkes sözleşmesinin bir parçası olan gergin bir dizi borsada beşinci. Hamas, İsrail tarafından gözaltına alınan 1.000'den fazla Filistinli için kademeli yayınlarda kalan yaklaşık 100 rehinenin 33'ünü serbest bırakmayı kabul etti ve kısmen İsrail geri çekilmesi.

İşte Cumartesi günü yayınlanan İsraillilere daha yakından bir bakış:

Ohad Ben Ami

Haberler Ağustos ayında Raz Ben Ami, “Ohad'ın geri gelmesidir,” dedi ve “Daha sonra hayatımızı hayal etmek benim için hala zor.”

Çiftin üç kızından biri olan Ella Ben Ami, ateşkesin yüksek bir savunucusuydu. Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Temmuz ayında Kongre'de konuşma kararını eleştirdi ve rehinelerin kurtuluşu hakkında bir anlaşma yapılana kadar yurtdışına seyahat etmemesi gerektiğini söyledi. Ağustos ayında sosyal medyada yayınlanan bir video, Bayan Ben Ami'nin Gazze sınırına yakın olduğunu gösterdi, bu da babasının adını elinde bir mikrofonla verdi ve onu kaçırdığını söyledi.

Aralık ayında, Bay Ben Ami'nin esaret altında ikinci doğum gününde, ailesi, gününü bir bisiklet turu ve törenle işaretledi. 7 Ekim'de öldürülen 11 bisikletçinin anısına ve Bay Ben Ami de dahil olmak üzere rehinelere giden yolda. Ailenin esaretinden beri yaşadığına dair hiçbir işaret almadığını söyledi.

Veya teslimat

Bay Levy, rehin alındığında 33 yaşındaydı. Karısı Eynav Levy 7 Ekim'de öldü. O zamanlar oğlu Bayan Levy'nin annesiydi, ailesi Nova Müzik Festivali'ne gitti, bu da sınırdan saldırının önemli bir hedefi olan Gazze Şeridi'ne sadece birkaç mil olan bir etkinlik.

Bay Levy, saldırı sırasında, militanlar tarafından saldırıya uğrayan koruma da dahil olmak üzere annesine SMS yazdı. İsrail ordusu daha sonra aileye Bayan Levy'nin cesedinin barınakta bulunduğunu ve Bay Levy'nin Gazze'de kaydedildiğini bildirdi.

Çift hem teknolojide çalıştı hem de Tel Aviv yakınlarında yaşadı. Bay Levy'nin ağabeyi Michael Levy, Mart ayında Kaliforniya'daki bir etkinlikte küçük erkek kardeşinin kötü durumu hakkında konuştu, bu da bir rehine anlaşması için dünya çapında yaptığı birçok geziden biri. O zaman kardeşinin öldüğüne dair herhangi bir işaret almadığını, ancak bir anlaşma konusunda çok iyimser olmadığını söyledi.

Eli Sharabi

Bay Sharabi de Be'eri tarafından kaçırıldı. Saldırıda karısı Liann ve iki kızı Noiya ve Yahel öldürüldü.

Deir el-Balah'ta Gazze, Bay Sharabi, tekrar karısı ve kızları ile birleşmeyi dört gözle bekliyordu. Bir televizyon raporuna göre, görünüşe göre sadece serbest bırakıldığında kaderini öğrendi.

Kardeşi Yossi ayrıca İsrail hava saldırısında öldürüldüğü Gazze'ye rehin alındı, İsrail ordusu daha sonra ailesine söyledi.

Yossi Sharabi'nin karısı Nira Sharabi, rehineler ve kayıp aile forumu tarafından yayınlanan bir videoda iki kardeş ve aileleri çok yakındı, dedi.

52 yaşındaki Sharabi, 14 yaşından itibaren Kibbutz'da yaşamıştı. Orada neredeyse 20 yıl önce İngiltere'den geldiğinde karısıyla tanıştı. Saldırı sırasında. Bay Sharabi, Kibbutz için saymandı ve iş komitesinde oturuyordu.

Kardeşi Sharon, Aralık ayında bir ateşkesin ilerlemesi hakkındaki haberi “rehineler aileleri arasında sevdiklerini tekrar görebilecekleri yeni umutlar” ile ilgili haberi söyledi.

“Dört kişiyi kaybettik,” dedi. “Beşinci bir tabutu doldurmayı düşünmüyoruz.”

Lara Jakes Rapor raporları.