İstek Çalımbay: 10 gün daha sonra maç oynayacağız ancak…

Tranduil

New member
16 Haz 2021
253
0
0
Çalımbay, yeni dönem hazırlıkları kapsamında Bolu’da gerçekleştirdikleri kampta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ekiplerin geçen dönem deplasman gerilimi yaşamadığını belirten Çalımbay, “Artık gruplar deplasmana gittiğinde onu hissedecek. Bu dönem her şey apayrı olacak. tıpkı zamandaplasman hem iç saha maçları hayli değerli. Bu yılın hayli sıkıntı olacağına inanıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda taraftarın katkısını gördük. Artık birebiri Türkiye’de olacak. Biz pandemi başlayana kadar kendi alanımızda namağluptuk.” tabirlerini kullandı.

Bolu’da kamp yapmaktan epeyce şad olduklarını ve tesislerin gelişmesi durumunda yabancı grupların da ilgisini çekeceğine inandığını vurgulayan Çalımbay, kamp yaptıkları tesisin alanına isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirdi.

Geçen döneme yaşadıkları ıstıraplar sebebiyle yeterli başlayamadıklarını fakat tam takıma dönünce kıymetli bir çıkışa geçtiklerini hatırlatan tecrübeli teknik adam, şöyleki devam etti:

“Geçen dönem takım çıkaramadığımız devirler oldu. İsrail’e 2 yedek oyuncuyla gitmek zorunda kaldık. Kalecilerimize forma yaptırdığımız periyotlar oldu. Yaşadığımız o problemli devirde istediğimiz yerde olamadık. Avrupa kupalarında pes etmeyen bir ekip manzarası sergiledik. En epeyce üzüldüğüm Avrupa kupası maçlarından elenmemizdi. Bizim o kümeden Villarreal ile çıkmamız gerekiyordu lakin aksilikler oldukcatu.”

Yeni dönem hazırlıkları öncesinde birtakım isimlerin sakatlık yaşadığını lisana getiren Çalımbay, “Aaron Appindangoye’yi 6 ay daha nazaranmeyeceğiz. Erdoğan Yeşilyurt bir süre bizimle olamayacak.” açıklamasında bulundu.

Geçen dönemin son kısmında 19 maç yenilmeyerek Avrupa’da bu alanda tek kadro olduklarını ve ekibiyle gurur duyduğunu aktaran Çalımbay, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz dönemin grubu Sivasspor’dur. Kadromla gurur duyuyorum. Geçtiğimiz dönem bulunduğumuz yerden mutluyuz. 2 yıldır Avrupa kupalarına gidiyoruz. Çok kritik maçlar oynadık. Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları üzere. Hatay ile 5.’lik için çekişiyorduk. 2 maçı da yeterli biçimde bitirdik. Fenerbahçe maçı hayli kritikti. Harika motive olduk. Arkadaşlığı alana yansıttık. O maçta eksiksiz bir oyun sergiledik. Galip gelerek ligi uygun bir biçimde bitirdik.”

“Takımımızın iskeleti var”

İstek Çalımbay, transferde geç kalmalarına karşın uygun bir iskeletlerinin bulunduğunu tabir etti.

Oturmuş bir takımları bulunduğunu ve yapacakları transferlerle birebir performansla devam edebileceklerinin altını çizen deneyimli teknik adam, “Şu anda bizim kadromuzun aşikâr bir iskeleti var. Sakatlık yaşamazsak oturmuş bir takım var. Buraya alacağımız 4-5 âlâ oyuncuyla yoluna devam edersin. Kadroyu oturtunca muvaffakiyet geliyor, biz onu yaptık ve muvaffakiyet geldi. Sivas’ta hiç bir oyuncu maddi açıdan problem yaşamaz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çalımbay, bir gazetecinin “Uzun yıllar tek kulüpte çalışma istikrarını nasıl sağlıyorsunuz?” sorusuna ise şöyle karşılık verdi:

“Gittiğim her yerde 1 yıllık imza atıyorum. 1 yıl ortasında mutluysam kalıyorum değilsem ayrılıyorum. İdare de tıpkı biçimde. Sivas’a gelirken birinci 5 oynayacaksak geleceğimi söylemiştim. Yoksa gelmek istemediğimi söylemiştim. Ben içeride dışarıda galibiyete oynayan bir ekip istiyorum. Bir gerçek var Anadolu ekipleri transferde istediği oyuncuları alamaz. Paramızın yettiğini alabiliriz. bu biçimde istediğin biçimde olmuyor. 10 gün daha sonra maç oynayacağız lakin transferlerimizi bitiremedik zira belirli bir bütçe var ve Sivas’ta bu aşılamaz. O bütçeye nazaran oyuncu bulmak kimi vakit fazlaca sıkıntı oluyor. İdareyle iç içe olduğunuz vakit onlar da işin doğrusunu görüyor. Taraftar görmeyebilir lakin biz bunu idareyle paylaşıyoruz. Futbolcuyken de antrenörken de disiplinli biriyim. hiç bir vakit pes etmedim. Kendim de ya da kadromda hava bozukluğu olursa gerekeni yaparım.”

“Gidenlerin yerine oyuncu alacağız”

İstek Çalımbay, ekibe ekstra transfer yapmayacaklarını yalnızca giden isimlerin yerine yeni oyuncular destek etmeleri gerektiğini lisana getirdi.

Transferde şu anda düzgün durumda olmadıklarını vurgulayan Çalımbay, “10 gün daha sonra maç oynayacağız ancak mümkün rakiplerimizin avantajı var zira dönemi bizden erken açtılar. Biz alacağımız oyuncuları gidenlerin yerine alıyoruz ekstra almıyoruz. Şimdiye kadar bitirmemiz gerekiyordu fakat olmadı. Avrupa maçımız olmadan Ağustos 13’e kadar istediğimiz oyuncuları alabilirdik. Avrupa kupa maçı oynayacağımız için uğraşıyoruz. Avrupa kupası maçı olmasaydı transferde daha rahat olurduk.” formunda görüş belirtti.

Çalımbay, Beşiktaş’tan geçen dönem kiraladıkları Tyler Boyd’u tekrar istediklerini lakin oyuncunun menajerlerinin istememesi niçiniyle transferin gerçekleşmediğini tabir etti.

58 yaşındaki teknik adam, kelamlarını Türkiye Futbol Federasyonunun aldığı yabancı sonucuna ait şu sözlerle tamamladı:

“Belli bir vakit geçince kuralı değiştiriyorlar. Araştırmayı düzgün yapıyorlar ki değiştiriyorlar. Tüm gruplara bakın aslına bakarsan oynayan oyunculardan çok kenarda bekleyen epeyce isim vardı. 21 kişilik takımda kulübede en az 3-4 yabancı oturuyordu. Bana nazaran değişen bir şey yok fakat netleşirse daha yeterli. 8 ise 8, 14 ise 14. bir evvel kimi maçlarda bu sebeple kural yanlışı bile oldu. Artık daha epeyce dikkat etmemiz gerekiyor. Yabancı sayısı olduğunda yerli oyuncu piyasası mecburen artıyor. Bizim açımızdan bir sorunumuz yok geçen dönem en epey yerli oynatan grupların başında geliyoruz.”