John F. Kennedy suikastının saklı evrakları ortaya çıktı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
John F. Kennedy suikastının saklı evrakları ortaya çıktı
1963 yılında bütün dünyada şok tesiri yaratan John F. Kennedy suikastı ile ilgili ABD’den yeni datalar kamuoyu ile paylaşıldı. ABD Ulusal Arşivleri’nin yayınladığı 1500 kapalı evrakta dikkat cazip ayrıntılar öne çıkıyor.

Yalnızca ABD’de değil bütün dünyada şok tesiri yaratan John F. Kennedy suikastı ile ilgili yeni evraklar ortaya çıktı…

ABD Ulusal Arşiv İdaresi, John F. Kennedy’nin suikastı ile ilgili 1500 saklı datayı ve belgeyi kamuoyunun erişimine açtı. 22 Kasım 1963’te Dallas’ta kortej sırasında basın ve halkın gözü önünde vurularak öldürülen Kennedy suikastıyla ilgili evraklarda dikkat alımlı ayrıntılar var.

Resmi datalara bakılırsa suikast ile ilgili evrakların yüzde 90’ından fazlasının ortaya çıktığı açıklandı. İşte 1500 bilinmeyen evrak içinde öne çıkan yeni bilgiler ve ayrıntılar:

LEE HARVEY OSWALD KGB İLE GÖRÜŞMÜŞ
CIA’nin evraklarında John F. Kennedy’i öldüren eski bir asker olan Lee Harvey Oswald’ın suikasttan birkaç ay evvel Meksiko’da KGB casuslarıyla bir ortaya geldiği belirtiliyor. Saklı yazışmalarda, “Meksiko’da dinlenen telefon konuşmalarında Oswald’ın 23 Eylül’de Sovyetler Birliği Başkonsolosluğu’na gittiği ve konsolos Valeriy Vladimiroviç ile görüştüğü belirlendi” sözü yer aldı.

Oswald’ın Sovyetler Birliği’nin diplomatik temsilciliğini bu toplantıdan bir hafta daha sonra arayarak, “Ben Lee Oswald. Geçen cumartesi konsolosluğa gelmiştim ve bana Washington’a bir telgraf göndereceklerini söylemişlerdi. Yeni bir bilgi var mı diye aradım. Elçinin ismini hatırlayamadım” dediği de dokümanlarda yer aldı.

Oswald’ın Valery Kostikov isimli bir KGB casusuyla telefonda görüştüğü de açıklandı.

SUİKASTTAN BİR YIL EVVEL UYARMIŞLAR

Öte yandan dikkat cazibeli bir argüman da 1962 yılında ortaya atıldı… Avustralya’nın başşehri Canberra’daki ABD Büyükelçiliği’ni 15 Ekim 1962’de arayan bir kişi, Sovyetler Birliği’nin 100.000 dolar karşılığında Kennedy’i öldürmek istediğini söylemiş oldu.

Lakin CIA ve Avustralyalı yetkililer bu telefonun latife olduğunu düşünerek ciddiye almadı.

CASTRO İLE BAĞI MERAK KONUSU

ABD istihbaratı, Küba başkanı Fidel Castro’nun bu olayda parmağı olup olmadığına dair kapsamlı araştırmalar yaptı.

Yazışmalarda, birtakım yakalanan şahısların Oswald hakkında, “O bir komünistti ve Castro’ya hayrandı” yorumunu yaptığı kaydedildi.

Alıntıdır