Joker kılığındaki saldırgan Tokyo treninde dehşet saçtı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Joker kılığındaki saldırgan Tokyo treninde dehşet saçtı
Çizgi roman karakteri Joker üzere giyinmiş bir adam hareket halindeki Tokyo treninde insanları rastgele bıçaklayıp bir vagonu ateşe verdi. Olay sırasında 1’i ağır 16 kişi yaralandı.

Kendisini Kyota Hattori olarak tanıtan 24 yaşındaki saldırgan, cinayete teşebbüs kuşkusuyla polis tarafınca kısa müddette tutuklandı. Japon medyasına nazaran, dedektiflere ağustos ayında öteki bir Tokyo trenine yapılan saldırıyı kopyaladığını ve cinayetten idam edilmek istediği için bunu gerçekleştirdiğini söylemiş oldu.

Saldırganın, çizgi karakter Joker üzere renkli ekip elbise giymesi dikkat çekti.

Görgü şahitleri tarafınca çekilen ve toplumsal medyada yayınlanan imajlarda, trenin dar kısmında panik ortasında kaçan ve bir istasyonda durduğunda pencerelerde sıkışan yolcular görüldü.

Görgü şahitleri, akşam saat 8 civarında dünyanın en işlek tren istasyonu olan Shinjuku’a gitmek üzere giden Keio ekspres sınırında birinin 30 cm’lik bir bıçak sallamaya başladığını söylemiş oldu. Joker kılığındaki saldırgan, hastanede şuurunun kapalı olduğu ve durumunun kritik olduğu bildirilen 70’li yaştaki bir adamı göğsünden bıçakladı.

çabucak sonrasında plastik bir şişeden tren koltuklarına yanıcı bir sıvı dökerek ateşe verdi.

İDAM EDİLMEK İÇİN SALDIRMIŞ

Tren, Kokuryo istasyonunda acil bir biçimde durdu. Bir yolcu, öleceğini düşünerek annesine veda etmek için ileti attığını anlattı.

Kimlik dokümanı taşımayan Hattori hakkında epey az şey biliniyor. Japon medyasına bakılırsa, polise insanları öldürmek ve vefat cezasına çarptırılmak istediğini söylemiş oldu. Hattori’nin iki yahut daha fazla kişiyi öldürürse idam edileceğini düşündüğü açıklandı.

Tokyo’daki büyük ölçekli Cadılar Bayramı aktiflikleri, corona virüsü pandemisi niçiniyle iptal edildi; lakin olay, kimi bireylerin kostümlü olarak kentte dolaştığı sırada meydana geldi.

22 yaşındaki bir adam Yomiuri gazetesine verdiği demeçte, “İnsanlar gerideki vagonlardan trene koştular. Halloween ile ilgili bir şey olabileceğini düşündük, lakin daha sonra bir adam uzun bir bıçağı sallayarak yavaşça bize hakikat yürüdü. Biraz koştum fakat daha sonra koltuğa oturup adamın geçmesini bekledim. Bıçağın üzerinde kan vardı. Hâlâ yaşıyor olmam bir mucize. Çok korkmuştum.”

Diğer bir bayan, “Yüzünde hiç tabir yoktu ve bu bizi fazlaca korkuttu” dedi.

SON AYLARDA TAARRUZLAR ARTTI

Japonya’da şiddet içeren cürüm oranları düşük, fakat son birkaç ayda trenlerde olayları yaşanıyor. Ağustos ayında gerçekleşen olayda da 36 yaşındaki Yusuke Tsushima, polise reddedilmenin akabinde acı çektiğini söylemiş oldu: “Mutlu görünen çiftleri ve bayanları öldürmeye geldim. Son altı yıldır memnun görünen bayanları öldürmek istiyordum.”

Birebir ay diğer bir istasyonda orta yaşlı bir adam, iki yabancının yüzüne asit attı ve önemli olmasa da onları yaraladı.

Japonya’nın en makûs terör hareketi, 1995 yılında Tokyo metrosunda, apokaliptik dini tarikat üyeleri Aum Shinri Kyo’nun konut imali sarin hudut gazı salarak 14 kişiyi öldürüp 6000 kişiyi de hasta etmesiyle meydana gelmişti.

Alıntıdır