Karın dışında rahimde gebelik, başarılı doğum

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,093
0
1
Rahim fıtığı yani karın boşluğunun dışında büyük bir fıtığın içinde olan bir hamilelikten sonra bir kız bebek dünyaya getirdi. Torino’da çözülen “yüksek riskli” bir dava. Città della Salute’den bir not, “50 yılı aşkın bir süredir dünya çapında, karın dışında fıtıklaşmış bir rahimde yalnızca 16 tam süreli gebelik vakasının tanımlandığını ve hepsinin iyi bir sonuca sahip olmadığını” belirtiyor.

Dava

43 yaşındaki kadın beşinci hamileliğini yaşıyordu. Anne ve bebek iyi. Aslen Cuneo eyaletinden, Torino’daki Sant’Anna hastanesinde Chiara Benedetto tarafından yönetilen üniversitenin jinekoloji ve doğum bölümünde hastaneye kaldırılmıştı. MRG, hamile uterusun karın dışındaki ‘kese’ içinde bulunmasıyla komplike olan büyük bir karın duvarı fıtığı şüphesini doğruladı. Gebeliğin otuz yedinci haftasında, aşağıdakilerden oluşan bir ekip Chiara Benedetto, Luca Marozio ve Maurizio Giarola intraoperatif ultrason kontrolü kullanarak sezaryen gerçekleştirdi. Kadın böylece 2.240 gram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. İkinci bir takım (Francesco Moro ve Luca Grasso) biyolojik bir protez kullanılarak karın duvarının eşzamanlı rekonstrüksiyonuna geçti. Yeni anne altı gün sonra taburcu edildi. Hastaneden küçük kızın “çok iyi durumda” olduğu bildirildi.

“İşte bununla ilgili” diye yorum yapıyor John La Valle, Sağlık Şehri Genel Müdürü – anne ve bebeğin kurtarılmasına izin veren mucizevi bir müdahale. Città della Salute of Torino, sağlığın tüm alanlarında Piyemonteli ve İtalyan seviyesindeki mükemmelliğini bir kez daha teyit ediyor. Bu olağanüstü çok-uzmanlık müdahalesine katılan çok sayıda ekibin sinerjistik çalışması için tebrikler”.

Dünya ebeler günü, hamilelikten doğuma kadar annelerin yanında

kaydeden Irma D’Aria

05 Mayıs 2023

‘Korkuyorum ama ben bir savaşçıyım’

“Belirlenen günde hastaneye geldiğimde doktorlar bir şeylerin ters gittiğini hemen fark ettiler. Testleri yaptılar, soruna odaklandılar, bana anlattılar ve çok korktum. Dört çocuğumu düşünüyordum. Çocuklar. Onlara ne olurdu? Ama ben bir savaşçıyım, savaşçıyım ve kendime üzülmekten hoşlanmıyorum. Ve sonunda her şey yolunda gitti” dedi. Rahim fıtığı olan bir hamilelikten sonra Torino.

Kadın böylece Vittoria adında bir kız doğurdu. 2, 8, 13 ve 16 yaşlarında dört çocuğu daha var. “Doktorlar birbirinden iyiydi diyor. Özel insanlar. Ayrıca beni bir an bile yalnız bırakmayan ebeme de teşekkür ediyorum.”

Yeni doğan oğlunu emzirirken beyin tümörü için çalar saat olarak çalıştırıldı

kaydeden Donatella Zorzetto

14 Haziran 2023

konular