Kiev’de gergin bekleyiş: Halk barikatlar kurup hendek kazıyor

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Kiev’de gergin bekleyiş: Halk barikatlar kurup hendek kazıyor
Rusya, geçen hafta başlatmış olduğu Ukrayna operasyonunda ülkenin birfazlaca kentini vurmaya devam ederken, kuşatma altındaki başşehir Kiev’de de büyük bir çatışma için hazırlıklar sürüyor.

Rus birliklerinin tanklarla Ukrayna’nın başşehri Kiev’e her an girebileceği belirtilirken, kent halkı barikatlar kurarak ve hendekler kazarak düşmanı bekliyor.

Tankların girişine karşı metal mahzurlar Kiev kent merkezine de yerleştirildi.

Kentteki bir inşaat alanında, Rus tanklarının girişini engellemek hedefiyle dev hendekler kazılıyor. İnşaat emekçileri ve mahallî halk, Rus birlikleriyle çatışmaya hazırlık için dikenli tellerle örülü barikatlar kurmak üzere hummalı bir çalışma yürütüyor.

Ülkenin önde gelen inşaat şirketlerinden biri, Rusya’nın geçen hafta Ukrayna’yı işgal etmesinin akabinde 3 milyonu aşkın nüfusa sahip başşehri korumak üzere harekete geçmişti. Şirket, kenti korumak için yönettiği inşaat alanlarını savunma çizgisine çevirdi.

İnşaat materyalleri de barikatların kurulması için kullanılıyor.

Birfazlaca kişi de barikatların kurulmasına yardım etmek için istekli oldu. Savunma sınırının inşasına yardım eden emekçilerden Zakhar, “Nasıl savaşılacağını bilmiyoruz fakat bir yararımız olacağını biliyoruz” dedi.

Gönüllülere yemek dağıtılıyor.

Kiev Belediye Lideri Vitali Kliçko da, kentte savunma birlikler oluşturulduğunu ve biroldukça yerde denetim noktalarıyla sığınaklar kurulduğunu bildirmişti.

Yedek asker olarak misyon yapan biroldukça Kievlinin de silahlanarak savaşa hazır biçimde beklediği açıklandı.

Ukrayna’nın farklı kentlerinde de biroldukca kişi Rus askerlerinin ilerleyişini durdurmaya çalışan orduya takviye hedefiyle sivil savunma birlikleri kuruyor. Ayrıyeten bağımsız milis güçler de Rus askerleriyle çatışmalara katılıyor.

Tellerle çevrili metal mahzurlar Kiev’deki biroldukça noktaya yerleştirildi.

Ukrayna’daki direnişin, bilhassa kent merkezlerinde Rus birliklerin ilerleyişini yavaşlattığı söyleniyor.

Alıntıdır