Menopoz 30 yaşında (veya daha erken) geldiğinde

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,914
0
1
Her kadının hayatının bir parçası olan bir olaydır. Ancak menopoz günümüzde hala tabu bir konu: Kadınların yaşadığı fiziksel ve psikolojik değişimlerin sonuçları ve etkileri hakkında yeterince konuşulmuyor ve toplum, işlev ve verimlilik kaybı olarak görülen her şeyi görmezden gelmeyi tercih ediyor. Reklam verildiğinde tüm bunlar daha da güçleniyor menopoza girmek – tümörler, diğer patolojiler ve hatta doğal nedenlerden dolayı – bunlar çok genç insanlardır. Ancak Menopoz Çalışma Grubu Projesi'nin verilerine göre, bugün yalnızca İtalya'da 40 yaşından önce menopoza giren 228 binin üzerinde kadın var. Laura MarzialiC'è tempo Odv derneğinin başkanı – fizyolojik menopoz yaşayanlarda görülen yaygın fiziksel etkilerin yanı sıra, kendilerini ağır bir sosyal damgalamayla da karşı karşıya buluyorlar: annelik olasılığının olmaması, bazen engelleyici fiziksel koşullar genç yaşla uyum içinde, değişen vücut.

Menopozda yeni bir denge bulmak mümkün: işte böyle

kaydeden Irma D'Aria

18 Ekim 2024

Laura ve diğerleri

“Bu benim de hikayem” diyor Marziali: Jinekolojik bir tümör ve buna bağlı tedavilerden sonra, 28 yaşımdayken kendimi erken menopozda buldum. Hayat karmaşıklaştı. Kendimi yalnız hissettim: Birçoğumuzun bu yolculukla karşı karşıya olduğunu bilmeme rağmen, bir referans topluluğu bulamadım ve hatta tıbbi bilgiler bile dağınık. ” Zamanla, menopozun özellikle genç yaşta olduğu konusunda farkındalık gelişti. kadın görünmez olabilir ama aynı zamanda görünmezdir. “Böylece, C'è tempo Odv derneği içinde erken menopoz temasına adanmış bir festival düzenleme fikri doğdu” diye açıklıyor Marziali. İtalya ve yurtdışında bile spesifik bir emsal yok ”.

Selam Festivali 2024: Haydi can alalım

kaydeden Daniela Minerva

27 Eylül 2024

Farkındalık yaratın

Hedefler farklıdır. “Konuyla ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz çünkü birçok kadının menopozun ne anlama geldiğini bilmediğini fark ettik. Ben de bu etkilerin bazılarını bilmiyordum ve her şeyden önce bunları iş ve sosyal bağlamlarda yönetmeye hazır değildim, diye ekliyor Marziali. Festivalin amacı aynı zamanda anlaşılmış ve güvende hissedilecek bir topluluk, deneyim alışverişine erişim için fiziksel ve dijital bir alan oluşturmak ve aynı zamanda bilimsel olarak doğru tıbbi ve rehabilitasyon bilgilerine ulaşmaktır. “Ayrıca hastaları tıbbi ve kurumsal dünyayla buluşturmak, yapıcı bir diyalog kurmak istiyoruz ve menopozla ilgili sorunların yönetiminde uzmanlaşmış profesyonellerden oluşan bir harita oluşturma isteğimiz var” diye bitiriyor Marziali – Sonuncusu ama en önemlisi Haklar meselesi: Tedavide daha fazla eşitlik için mücadele etmek istiyoruz, örneğin erken menopoza yönelik farmakolojik tedavilerin sınıf ayrıcalığı değil, geri ödenebilir hale getirilmesi için.”

Kadın tümörleri: onları keşfetmek için genetik testler

kaydeden Elisa Manacorda

18 Ekim 2024

Festival

İlk Prematüre Menopoz Festivali 23 Kasım'da Ancona'daki Teatro delle Muse'da gerçekleştirilecek (burada programla ilgili bilgiler ve işte ücretsiz kayıt bağlantısı) ve Instagram'da zaten çok sayıda reel var (burada). Etkinlik herkese açık ve ücretsiz olup kayıt şartına tabidir. Gün içerisinde 10.00-18.00 saatleri arasında İtalya'nın farklı yerlerinden çok sayıda doktorun müdahaleleri ile paylaşım, başarı ve aktivizm deneyimlerinin hikayesi anlatılacak. Bunu takiben spor ve psikolojik rehabilitasyon konularında interaktif atölye çalışmaları gerçekleştirilecek ve soru-düşünce alanı oluşturulacak.