Merkel veda cinsinde gözyaşlarına hakim olamadı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Merkel veda cinsinde gözyaşlarına hakim olamadı
Almanya başbakanı Merkel veda çeşidine devam ediyor… Alman ordusu tarafınca düzenlenen merasimde, “Benim için kırmızı güller yağsın” müziği çalınınca Merkel gözyaşlarını tutamadı.

Almanya’yı 16 yıl yöneten, sakinliği lakin kararlı idaresiyle iz bırakan Başbakan Angela Merkel, vazifesine veda ediyor.

Alman Ordusu tarafınca “Büyük Zapfenstreich” mükafatına layık görülen Merkel, düzenlenen merasime tahminen de son defa Başbakanlık makam aracıyla gitti. Savunma Bakanı Karrenbauer tarafınca karşılanan Merkel, merasimde askeri bandodan, “Benim için kırmızı güller yağsın” kesimini istedi.

Merkel, merasimde gözyaşlarına hakim olamadı.

Hildegrad Knef’e ilişkin müziğin notaları arşivinde bulunmayan küme, biraz sorun yaşasa da bunu çaldı. Bu sırada Merkel’in gözyaşı döktüğü görüldü.

“SİYASETTE EN KIYMETLİSİ GÜVEN”

Son olarak, “Büyük ilah, seni daima övgüyle anıyoruz” müziği çalındı ve akabinde Savunma Bakanı, Merkel’e kırmızı bir gül verdi.

Başbakan Merkel, burada yaptığı konuşmada, “Burada tevazu ve şükran hislerini hissediyorum. İtimadın siyasette fazlaca kıymetli olduğunun farkındayım. Kalbimden en derin şükranlarımı sunuyorum. Şansölye olarak son 16 yılda fazlaca zorlayıcı devirler oldu. Bilhassa pandeminin son iki yılı, siyasete, bilime ve günlük yaşama ait telaffuzlara duyulan inancın ne kadar değerli, bununla birlikte ne kadar da kırılgan olduğunu gösterdi” dedi.

Demokrasinin farklı görüşlerin, eleştirel bakışların yardımıyla geliştiğini belirten Merkel, “Demokrasimiz, kendini eleştirme yeteneği ile gelişir. Gelecekte dünyayı her vakit ötekinin gözünden görmeye, ayrıyeten ötekinin kimi vakit rahatsız edici ve çelişkili bakış açılarını algılamaya, çıkarlar istikrarı için çalışmaya herkesi teşvik etmek istiyorum. Öbür biroldukça ulusta olmayan bizdeki siyasi tartışma kültürü için minnettarım. Gönlümüzde memnunlukla işimizi yaparsak geleceği âlâ şekillendirmeye devam edebileceğimize inanıyorum. Herkese ve ülkemize tüm kalbimle mutluluklar diliyorum” dedi.

Alıntıdır