Merkel’den göçmen yansısı: Kabul edilemez

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,526
0
0
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya’nın Belarus hududundaki göçmenlerin Litvanya ve Polonya’ya yönelik baskı aracı olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söylemiş oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, nazaranv müddeti sona ermek üzereyken son yurtdışı ziyaretlerine devam ediyor. Merkel, Almanya Başbakanı olarak Polonya’nın başşehri Varşova’ya düzenlediği son resmi ziyarette Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile bir ortaya geldi.

23 AFGAN GÜNDEMDEYDİ

Lazienki Krolewskie Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda iki başbakan memleketler arası güvenlik, iklim siyasetleri, AB’nin geleceği, hukukun üstünlüğü ile Kuzey Akım 2 boru sınırı mevzularını görüştü. Görüşme daha sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Almanya Başbakanı Merkel, Polonya’nın Belarus hududundaki Usnarz Gorny köyü yakınlarında 1 ayı aşkın müddettir bekleyen 32 Afgan göçmen konusuna da değindi.

“KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ”

AB’nin doğu hududunda Litvanya ve Polonya’ya yönelik olarak göçmenlerin baskı aracı olarak kullanıldığı hibrid akınlar görmekte olduklarını belirten Merkel, göçmenlere insani biçimde yardım etmek zorunda olduklarını fakat Yunanistan’da Frontex’i oluşturdukları üzere AB’nin sonlarını korumak zorunda olduklarını söylemiş oldu.

“Belarus’a davette bulunuyorum, hudutta sıkıntı şartlarda bulunan bu şahıslara Kızıl Haç üzere milletlerarası yardım tertiplerinin yardım etme imkanı var. bu biçimdesi bir yardıma hem Polonya tarafı tıpkı vakitte Belarus tarafı açık olmalı” halinde konuşan Merkel, yardım ve müdafaaya muhtaç olan kelam konusu bireylerin birer baskı aracı olarak kullanıldığını, bunu Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’e de dediğini belirtti.

Merkel, “İnsanların kullanarak gerçekleştirilen bu tip hibrid hücumların katiyetle kabul edilemez olduğu kanaatindeyim” dedi.