Metin Çekmez kimdir? Usta oyuncu Metin Çekmez niye öldü, hastalığı neydi?
Bir periyoda damga vuran ”Adını Feriha Koydum” dizisinde İstek karakterine hayata veren ”Binbir Gece” dizisinin Burhan’ı usta oyuncu Metin Çekmez, hayatını yitirdi.
Bu acı haberin akabinde Metin Çekmez kimdir, nereli, kaç yaşında? Metin Çekmez öldü mü, niye öldü? sorularına cevap aramaya başladı.
Peki Metin Çekmez kimdir? Usta oyuncu Metin Çekmez niye öldü, hastalığı neydi? İşte Metin Çekmez’in biyografisi…
METİN ÇEKMEZ KİMDİR?
26 Temmuz 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Metin Çekmez, özel Gazetecilik mezunudur.
Tiyatroya birinci adımını 1962 yılında katıldığı Hamlet oyunu ile atan usta oyuncu, usta çırak bağlantısı ortasında bir “alaylı” olarak işin mutfağı olan sahnelerde kendini geliştirmeye çalışmıştır.
1970 yılında İstanbul Kent Tiyatroları’nda takıma dahil olmuş ve çeşitli sinema ve dizi sinemalarda rol almıştır. Birfazlaca sinema ve dizide yer almış fakat asıl çıkışını Binbir Gece dizisinde parlattığı Burhan Evliyaoğlu rolüyle yakalamıştır.
sonrasındasında bir vakit içinderın en tanınan dizisi haline gelen İsmini Feriha Koydum’da gösterdiği performansla bir periyoda damga vurmuştur.
METİN ÇEKMEZ ÖLDÜ MÜ, niye ÖLDÜ?
Uzun müddettir kanser hastalığıyla gayret eden ünlü oyuncu Metin Çekmez, kötüleşince Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır bakım servisine alınan Çekmez, hekimlerin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
METİN ÇEKMEZ ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI
YÖNETTİĞİ TİYATRO OYUNLARI
Bir periyoda damga vuran ”Adını Feriha Koydum” dizisinde İstek karakterine hayata veren ”Binbir Gece” dizisinin Burhan’ı usta oyuncu Metin Çekmez, hayatını yitirdi.
Bu acı haberin akabinde Metin Çekmez kimdir, nereli, kaç yaşında? Metin Çekmez öldü mü, niye öldü? sorularına cevap aramaya başladı.
Peki Metin Çekmez kimdir? Usta oyuncu Metin Çekmez niye öldü, hastalığı neydi? İşte Metin Çekmez’in biyografisi…
METİN ÇEKMEZ KİMDİR?
26 Temmuz 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Metin Çekmez, özel Gazetecilik mezunudur.
Tiyatroya birinci adımını 1962 yılında katıldığı Hamlet oyunu ile atan usta oyuncu, usta çırak bağlantısı ortasında bir “alaylı” olarak işin mutfağı olan sahnelerde kendini geliştirmeye çalışmıştır.
1970 yılında İstanbul Kent Tiyatroları’nda takıma dahil olmuş ve çeşitli sinema ve dizi sinemalarda rol almıştır. Birfazlaca sinema ve dizide yer almış fakat asıl çıkışını Binbir Gece dizisinde parlattığı Burhan Evliyaoğlu rolüyle yakalamıştır.
sonrasındasında bir vakit içinderın en tanınan dizisi haline gelen İsmini Feriha Koydum’da gösterdiği performansla bir periyoda damga vurmuştur.
METİN ÇEKMEZ ÖLDÜ MÜ, niye ÖLDÜ?
Uzun müddettir kanser hastalığıyla gayret eden ünlü oyuncu Metin Çekmez, kötüleşince Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır bakım servisine alınan Çekmez, hekimlerin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
METİN ÇEKMEZ ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI
- Eskici Dükkanı : Orhan Kemal – 2007 – Ergün Işıldar
- Kanlı Nigar : Sadık Şendil – (2003) – Engin Gürmen
- Kuş Opearsyonu : Hristo Boytchev – (2002) – Macit Koper
- Sabaha Az Kala : Sevinç Erçetin Atakan – (2001) – Taraf: Neş’e Atakan
- Evvel İnsan : Yılmaz Karakoyunlu – (2000) – Taraf: Şükrü Türen
- Koca Sinan : Fazıl Hayati Çorbacıoğlu – (1998) Taraf: Can Doğan
- Theope – Coşkun Büktel – İstanbul Kent Tiyatrosu – 1990 – İstikamet: Ali Taygun
- Ağrı Dağı Efsanesi : Yaşar Kemal – İstanbul Kent Tiyatrosu 1989 – İstikamet: Ali Taygun
- Macbeht : William Shakespeare – İstanbul Kent Tiyatrosu – 1983
- Tatar Ramazan . Kerim Korcan – (1975) – Taraf: Türker Tekin
- Othello : William Shakespeare – İstanbul Kent Tiyatrosu 1967
- Cyrano de Bergerac : Edmond Rostand – İstanbul Kent Tiyatrosu 1967
- Kurt (1965) Taraf: Ergun Köknar – İstanbul Kent Tiyatrosu
- Hamlet : William Shakespeare – İstanbul Kent Tiyatrosu
YÖNETTİĞİ TİYATRO OYUNLARI
- Utanç Dünyası
- Yazgımın Yazıldığı Gün – Ziya Yörükhan – 2014
- 20 Dakika – Necmettin Solmaz – 2013
- İsmini Feriha Koydum Emir’in Yolu – İstek Yılmaz – 2012
- Leyla’nın Meskeni – 2012