Miçotakis’i eleştiren gazeteci Yunanistan’ı terk ediyor

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,527
0
0
Yunanistan’da göçmenlere yönelik açıklama yaptığı sırada Başbakan kyriakos Miçotakis’i sert bir lisanla eleştiren Hollandalı gazeteci Ingeborg Beuchel,Yunanistan’ı terk etme sonucu aldığını deklare etti. Beuchel, açıklamasında başına taşla hücum yapıldığını belirterek “Hollanda’ya dönüyorum, bir an evvel Yunanistan’ı terk etmem tavsiye edildi. Adım üzerinden cadı avı başlattılar” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’in Maximos Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısı sırasında sorduğu sorularla Miçotakis’in sert reaksiyonuna niye olan Hollandalı Gazeteci İngeborg Beuchel, yaşadığı kentte tehditler aldığını belirterek ve başına taşla akın yapıldığını öne sürdü.

“ADIM ÜZERİNDEN CADI AVI BAŞLATTILAR”

Beuchel, Yunan medyasına yaptığı açıklamada “Karanlık bir sokaktaki bir dükkandan konuta dönüyordum ki, bir adam başıma taş attı. Bana Türk fahişesi ve Türkler için casusluk yapıyorsun dedi ve Erdoğan’a gitmemi söylemiş oldu. Taş alnımı yardı. daha sonra konuta gitmek için fazlaca süratli koştum. Bu bir şoktu benim için. Hala internette adım üzerinden cadı avı yapılıyor” diye konuştu.

Beuchel hadiseden daha sonra Yunanistan makamları tarafınca korunmadığı belirterek “halbuki ki burada daha yapacak epeyce işim var. Buna karşın ülkeme döneceğim. Bana yalnızca Hollanda NVJ gibi gazetecilik kuruluşlarından takviye geldi. Hollandalı dernek büyükelçilik ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti” dedi.

“HÜKÜMET YANLISI MEDYANIN MAKSADI HALİNE GETİRİLDİM”

Beuchel taktığı kırmızı şapkanın sembol olduğunu, lakin esasen bu şapkayı iki yıldır taktığını belirterek “ Şapkamı artık takamıyorum zira korkuyorum. Yunanistan’da çok sağcıların ve hükümet yanlısı medyanın gayesi haline getirildim” tabirlerini kullandı.

HOLLANDA’YA DÖNÜŞ TARİHİNİ AÇIKLAMADI

Beuchel, güvenlik sebebi ile Hollanda’ya ne vakit döneceğini ise açıklamadı. Ingeborg Beuchel’in olaydan daha sonra sığınma müracaatında bulunan 23 yaşındaki Afgan bir erkeğe konut sahipliği yapmak istediği fakat talebinin kabul edilmediği açıklandı.

Beugel, canlı yayınlanan basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e, “Sığınmacıların geri itilmesi konusunda niye palavra söylüyorsunuz?” diye sormuştu.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster