Napoli’de doğru beslenme ön plana çıkıyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,094
0
1
Siyah veya gri değil. hayır efendim Burada sadece kırmızı, sarı, beyaz, yeşil ve mor sahnede. Beş renk, meyve ve sebzelerinkiler. Çocuklara ve ilkokul öğrencilerine yönelik hak eden bir önleme projesini tanımlayan aynı numara, “Bana 5 ver” olarak adlandırıldı. Ve Beş Renk Festivali, Yüksek Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete göre fazla kilolu çocukların yüzde 44’ünün kaydedildiği Campania bölgesi olan Napoli’den değilse nereden başlayabilir? Kardiyovasküler sistem ve metabolizmada hasar ve ayrıca daha büyük tümör ve diyabet riski ile sonuçları yetişkinlere ödeme riski taşıyan aşırı kilo. Yarından Pazar gününe kadar Maschio Angioino’da gerçekleştirilecek olan etkinliğe Belediye ve Federico II Üniversitesi’nin yanı sıra kültür ve eğlence dünyasının önemli isimleri de katılıyor. İtalyan Pediatri Derneği’nin de himaye ettiği, Annamaria Staiano başkanlığındaki bir sağlık etkinliği, tam da okul çağındaki çocukları hedefleyen bir kampanya olduğu için, öğretmenler ve aile arasındaki etkileşimin teşvik edilmesi için gerekli olduğu bir yaşam dönemi. sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları.

5, sihirli sayı

Ancak sayısal seçimin beşe düşmesinin nedeni girişte tekrarlanmalıdır: 5 gün boyunca tavsiye edilen meyve ve sebze porsiyonlarıdır ve 5 de onları temsil eden renklerdir: muz, armut ve elmanın beyazı, mor ahududu, böğürtlen ve yaban mersini, portakal, kayısı ve havucun sarı/turuncusu, karpuz, domates ve çileğin kırmızısı ve son olarak marul, kivi ve üzümün yeşili. Ve orada bitmedi. Çünkü 5 güzel Süper Kahraman ürünlerle ilişkilendirilmiştir: Cric, Memo, Scudo, Alma ve Luce, tam meyve ve sebze kaynakları sayesinde her biri bir süper güç elde eder ve zor durumdaki akranlarının yardımına koşar. Sip uzmanları şöyle açıklıyor: “Cric güçlüdür (potasyum açısından zengin beyaz meyve ve sebzeler), Memo hafızalıdır (magnezyum ve fosfor açısından zengin mor meyve ve sebzeler), Bağışıklığı korur (C Vitamini açısından zengin turuncu meyve ve sebzeler), Alma cesaret (kalp sağlığı için likopen açısından zengin kırmızı meyve ve sebzeler) ve Luce la vista (göz sağlığı için lutein ve B vitaminleri açısından zengin yeşil meyve ve sebzeler)”. Ve sonra, sayının ardından, her zaman 5, işte çizgi filmler , kitaplar, kısaltılmışı Di5 olan “Bana 5 Ver” oyunumuz. Beş günlük etkinlik bu sabah kurumsal yetkililer ve festivalin yaratıcısı Pancrazio derneği başkanı Maria tarafından açıldı. Teresa Càrpino: “Tropea’dan sonra, daha geniş bir kamu organizasyonuyla Napoli’ye dönmeye karar verdik. Ardından, 5 renk Turu, Cosenza’da 25’inde Calabria’da duracak. Program, eğitim ve boş zaman anlarını, alışılmadık ve Obezite ve aşırı kilo gibi hassas konuları ele almanın orijinal yolu. Calabria ve Campania arasında bir sinerji yarattık: her ikisi de en yüksek çocukluk obezitesi oranına sahip. Önemli değerleri sağlıklı eğlence yoluyla aktarabilecek girişimimize inanan ve destek veren şirket ve kurumlara teşekkür ederiz” dedi.

5 renk festivali, çocukların diyetleri nasıl daha sağlıklı hale getirilir: çocuk doktorunun tavsiyesi

kaydeden Irma D’Aria

17 Mart 2023

okul katılımı

Kurumsal nedenlerle görevde olmayan ve yerine sağlıktan sorumlu meclis üyesi Vincenzo Santagada’nın atandığı belediye başkanı bir karşılama mesajına güvendi: “Napoli, gastronomik ve kültürel gelenekler açısından zengindir. Burada doğru beslenmeden bahsetmenin iki anlamı vardır: İtalyan mutfağının en iyi bilinen ve en ünlü ürünlerinin birçoğunun kökleri Napoli’dedir, ancak aynı zamanda, farklı bir yol sunmanın önemli olduğu çok sayıda aşırı kilolu yetişkin ve çocuğu da sayıyoruz. mutfağı sağlıklı, dengeli ve bir o kadar da lezzetli deneyimlemek”. Proje, Di5 kiti ile oluşturulan gıda eğitim programının uygulanmasına aktif olarak katılmak için Dernek ile iletişime geçen daha fazla sayıda okuldan her yıl destek almaktadır. Eğitim yolu, merak dolu bir rehber ve birçok eğitici oyun kullanır. Hedef? Çocukların sağlıklı beslenmeyi ve her şeyden önce doğru seçimleri anlamalarını sağlamak için öğrenmelerini teşvik edin. Kurslar, öğretmenin ve ayrıca beslenme uzmanlarının katılımını öngörür, ikincisi öğretmenlerin eğitimi için işlevseldir ve derslerde destek olarak kullanılır. Ayrıca ailelerin belirli bir rehber yardımıyla ve çocuğun evde de oynayacağı oyunlarla ilgilenmesi gerekiyor. Burada öğretimin önemini teyit eden rektör Matteo Lorito’nun sözleri şöyledir: “Sofrada doğru alışkanlıklar ve sağlıklı beslenme yaklaşımı da eğitimden geçer. Profesörler, klinisyenler, kurumlar ve vatandaşlar arasında bilgi paylaşımı, diyalog ve tartışmalara olanak sağlayan projede ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Yemeğin toplumdaki rolü merkezidir ve ifadesi çok eski kökenlere sahiptir, sadece zorunluluktan değil, aynı zamanda birlikte kalmak, bir kültür geliştirmek ve gelenekler oluşturmak için de yeriz. Bu beş günde önemli mesajları iletme fırsatı bulacağız” dedi.

referanslar

Beş günde öğreniyorsunuz ama aynı zamanda Nino Frassica’dan Beppe Iodice’ye, Paolo Crepet’e, Rossana Berardi’ye (Marche Üniversitesi’nde Onkoloji profesörü), Adriana Bonifacino’ya (IncontraDonna başkanı) tanıklıkların katkısıyla eğlenceli zaman geçiriyorsunuz. ), Onkolog Federasyonu başkanı Francesco Cognetti, Aiom (İtalyan Tıbbi Onkoloji Derneği) başkanı Saverio Cinieri, Aiom’un yeni başkanı Francesco Perrone, İtalyan Endokrinoloji Derneği başkanı Anna Maria Colao, başkanı Ciro Indolfi İtalyan Kardiyoloji Derneği şefi Gennarino Esposito, yazar ve gastronom Luciano Pignataro ve biyolog ve beslenme uzmanı Francesca Marino ile birlikte Akdeniz diyeti hakkında konuşacak. Ödüller, Maurizio De Giovanni, Cristiana Farina, Patrizio Oliva, Marco ve Giovanni Maddaloni, Don Aniello ve Don Maurizio Patriciello’ya kuyumcu Gerardo Sacco tarafından oluşturulan Eğitim Konseyi Üyesi Maura Striano tarafından verilecek.

Con i Bambini’nin başkanı Marco Rossi Doria, mevcut ve festivalin başarısına katkıda bulunmaya hazır olduğunu söylüyor: “Bugüne kadar bir milyondan fazla mutlak yoksulluk içinde yaşayanlar onlar ve birçoğunun sahip olamadığı insanlar var. sağlıklı yemek, okul kantinleri ise doğru beslenmenin sağlanmasında en önemli araçtır. Çocuk eğitim yoksulluğuyla mücadele Fonu sayesinde şu anda 500.000 çocuk ve genç akranlarıyla aynı fırsatlara sahip olmayı başardı. Give me 5 projesi sayesinde miniklere herkes için sağlıklı bir yemek yolculuğu garanti etmeyi başardık. Büyüme ve eğitim için bir araç olarak beslenmeden başlayan çocuk eğitim yoksulluğuna karşı önemli bir örnek.” Festivalin bilim direktörü Giuseppe Morino sunumu şöyle tamamladı: “Paylaşım ve eğitime ek olarak 5 günün bir diğer amacı da Klinik uygulama üzerinde bir etkiye sahip olmak için Akdeniz diyetine sağlığı korumanın bir yolu olarak giderek daha fazla değer vermek önemlidir: özellikle doğru, geleneksel şekilde uygulandığında.Endüstriyel ürünlerin alımını azaltmak, şeker ve etleri sınırlamak yemeklerin hazırlanmasını basitleştirmeyi ve hızlandırmayı gerektiren günlük alışkanlıklardaki doğal değişim nedeniyle modern mutfağın artması, ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır ve refahı gerçekten garanti edebilir ve çok sayıda patolojiyi önleyebilir”.