New York’ta şiddet artıyor: 2022’de tedbirler sıkılaştırılıyor

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
New York’ta şiddet artıyor: 2022’de tedbirler sıkılaştırılıyor
New York’ta 2022 yılında silahlı çatışmada yaralanan polis sayısı 7’e yükseldi. Geçtiğimiz hafta yaralanan iki polis hayatını yitirdi. Geçen yıl New York sokaklarında 6 bin, bu yılın birinci ayında da 350 yasa dışı silah ele geçirildi.

Lider Joe Biden, misyonuna yeni başlayan New York Belediye Lideri Eric Adams ve Vali Kathy Houchul’un da ortalarında bulunduğu yetkililerle bir ortaya gelmişti.

New York Belediye Lideri Adams, geçtiğimiz hafta silah şiddetini önlemek için yapılan toplantı daha sonrasında yol planını deklare etti.

Rapora nazaran; New York güvenlik gücü birliklerinin sayıları arttırılacak. Öncelikle silah şiddetinin yüzde 80’inin yaşandığı 30 farklı bölgeye odaklanılacak.

New York Emniyet Müdürlüğü ve Eyalet Polisi içindeki ortak çalışmalar genişletilecek

New York’ta silah üretilmediği için dışarıdan gelecek yasadışı silahları bulmak için kenti girişlerinde arama yapılması için fazlaca daha fazla denetim noktası kurulacak.

Kente tren ve otobüslerle gelenlerin denetimi için Metropol Ulaşım Polisi’yle işbirliği arttırılacak. Silah şiddetini önlemek için ofiste çalışacak özel uzman birlikleri kurulacak.

Silah taşıyanları belirlemek için yeni teknoloji kullanılacak. Federal güvenlik güçleri ATF ve FBI ile uyum arttırılacak. Silah şiddetin en ağır olduğu yaz ayları için gençler için özel kamplar kurulacak. Gençler için ‘Yaz Gençliği İstihdam’ programı başlatılacak.

Evsiz ve yetim gençler için hem barınma birebir vakitte iş ve eğitim imkanları sağlanacak. Silah taşıyan 16 -17 yaşındaki genç itirafçı olursa çocuk mahkemesi şayet olmazsa da ceza mahkemesinde yargılanacak.

Tüm savcılar ve isimli ünitelerle silah şiddetini önlemek içi özel çalışmalar yapılacak.

Alıntıdır