ömrü kabusa çeviren reklam: Eş cinsel çift ve ailesi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
ömrü kabusa çeviren reklam: Eş cinsel çift ve ailesi ülkeyi terk etmek zorunda kaldı
Rusya’da yaşayan eş cinsel bir çift ve ailesinin hayatı, bir besin firmasının reklamında yer aldıktan daha sonra kabusa döndü.

Anne Yuma, kızları Mila ve Alina ile Alina’nın sevgilisi Ksyusha, VkusVill için kamera karşısına geçtikten daha sonra büyük bir reaksiyonla karşılaştı. Eş cinsel çiftin yer alması üzerine marka gelen reaksiyonların akabinde reklamı kaldırarak heteroseksüel bir çift ve aileye yer verdi.

Ülkede 2013’te yürürlüğe giren bir maddeyle eş cinsellik propagandası yapmak yasaklanmıştı. Reklamın kaldırılması daha sonrası açıklama yapan VkusVill, müşterileri ve çalışanlarında yarattıkları rahatsızlıktan ötürü özür dilediklerini tabir etti.

ÇOCUK İÇİN DEHŞETLİ SÖZLER

Lakin ailenin ömrü reklamın kaldırılmasıyla olağana dönmedi. Toplumsal medya başta olmak üzere mevt tehditleri alan aile, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. en çok torunu için korktuğunu söyleyen anne Yuma, “Torunum için yapılan yorumları okuduğumda şok oldum. Beşerler fotoğrafta gülümseyerek oturan bir çocuğa tecavüz etmek, bıçaklamak ve öldürmekten bahsediyordu. En hayli onun için korktum” dedi.

‘DOSTLARA MUHTAÇLIĞIMIZ VAR’

Toplumsal medyada yaptığı paylaşımda İspanya’nın Barcelona kentine yerleştiklerini belirten Mila ise, “Ne yazık ki VkusVill ile yaşadığımız karmaşık durumdan ötürü hem evsiz birebir vakitte işsiz kaldık. Şu an ailem ve ben Barcelona’dayız. Bizim için sıkıntı vakit içinder. Yeni bir hayata başlamamıza yardım edebilecek dostlara muhtaçlığımız var” tabirlerini kullandı.

‘SAKLAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ’

Kızından kısa bir süre daha sonra paylaşım yapan Yuma da, “Güvendeyiz ve dinleniyoruz. Aile olduğumuz için yaşadığımız memnunluğu saklamak zorunda değiliz. Bizi destekleyen, bunu yaparken kendini riske atan herkese teşekkürler. Sizlerin yardımıyla pes etmedik. Hepimiz için epey sıkıntı bir tecrübeydi. Fakat deniz, güneş ve nezaket bizi iyileştiriyor” dedi.

Alıntıdır