‘Omicron’ uyarısı: Yarıyıl tatilinde dikkat edilmezse durum berbata masraf

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,097
0
1
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, “Hastanemizde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıktı. ‘Omicron’ hafifçee alınmamalı. Yarıyıl tatilinde dikkat edilmezse durumu daha kötüye götürme mümkünlüğü var” dedi.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, dün vilayetlere bakılırsa haftalık corona virüsü hadise haritasını deklare etti. 1-7 Ocak’ı kapsayan haritada İzmir’deki olay sayısı, 100 binde 574,85 oldu. Kentte 25-31 Aralık’ta 100 binde 323,30 olan olay sayılarındaki artış, dikkat çekti.

Bu tabloyu kıymetlendiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Oğuz Sipahi, “Biroldukca hastanede olduğu üzere hastanemizde de ağır bakım servisleri genişletildi ve buna karşın doluluk oranları çok yüksek. Hastanemizdeki ağır bakım doluluk oranı şu anda yüzde 90’ın üzerine çıktı. ‘Omicron’ hafifçee alınmamalı. Ferdi önlemlerin artırılması gerekiyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi

Hadise sayılarındaki yükselişin iki temel sebebi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sipahi, şunları söylemiş oldu:

– Bunlardan birincisi; yılbaşı cümbüşleri, ikincisi de ‘Omicron’un hafifçee alınmasıdır. Vatandaşlar, kişisel tedbirleri pek gevşetti lakin bu önlemler bir daha artırılmalı. bununla birlikte ‘Aşılıyım ben’ rahatlığının da fazlaca baskın olduğunu görüyoruz.

– Hadise sayılarının artması Covid-19 bağlantılı ‘Post Covid Sendromu’, ‘Diabetes Mellitus’ üzere hastalıkların toplam görülme sayısı mümkünlüğünü da artırmakta. Önümüzde bir yarıyıl tatil süreci var. Dikkat edilmezse durumu daha da berbata götürme mümkünlüğü var. Yükselen hadise sayılarında hem ‘Omicron’ tıpkı vakitte öteki varyantlar bulunuyor.