Onkoloji: Onkoloji estetiği uzmanlarının tanınması için anlaşma sürüyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
3,076
0
1
CNA'nın (Ulusal Zanaatkarlar ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Konfederasyonu) ulusal merkezinde CNA ile APEO (Onkolojik Estetik Profesyonel Derneği) arasında bir ortaklık anlaşması imzalandı. Bu işbirliği, iki kuruluşun Onkolojik Estetik Alanında Güzellik Uzmanı figürünün kurumsal ve yasal olarak tanınmasına yönelik kararlılığını resmileştiriyor. Son yıllarda estetik faaliyette, onkolojik tedaviler de dahil olmak üzere sağlık tedavileri görenler gibi hassas durumdaki insanlara yönelik hizmetlere yönelik talepte önemli bir artış görüldü. Anlaşmanın imzalanması 3 Haziran'da Roma'da gerçekleşti.

Tümörlerin cilt ve tırnaklarda vereceği hasarlara karşı onkoloji estetik uzmanları sahaya çıkıyor

kaydeden Tiziana Moriconi

29 Eylül 2023

Kurumsal tanınma

Perlita VallascianiCNA Güzellik Uzmanları ulusal başkanı, e Carolina RedaelliAnlaşmanın imzacıları olan APEO başkanı, kanser hastalarına yönelik estetik tedavilerin gerçekleştirilmesinde, onların özel koşullarına saygılı, yüksek kaliteli bir hizmetin garanti edilmesinde belirli becerilerin öneminin altını çiziyor. Bu anlaşma, yüksek eğitim standartları sağlayan ve tıp-bilim dünyasıyla entegrasyonu kolaylaştıran düzenleyici bir çerçeve tanımlayarak estetik operatörlerini desteklemeyi ve vatandaşları korumayı amaçlıyor. “Onkolojik Estetik Uzmanının kurumsal olarak tanınmasına yönelik belirleyici bir adımı temsil eden bu önemli işbirliği konusunda çok heyecanlıyız” dedi. Carolina RedaelliApeo'nun başkanı. “Bu anlaşma, hedeflenen faaliyetleri teşvik etmek, uzmanlık eğitimini geliştirmek ve kanser hastalarına yüksek kalitede desteği garanti etmek için güçlerimizi birleştirmemize olanak tanıyacak. CNA sisteminin eğitim organları sayesinde ileri uzmanlık kursları sunabileceğiz, profesyonelliğimizi artırabileceğiz ve onkoloji yolunu üstlenenlerin ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt verebileceğiz. Sertifikalı Onkolojik Estetik Uzmanının varlığı bu nedenle İtalya'da giderek yaygınlaşacak ve daha fazla sayıda tesise ve hastaya ulaşacaktır. Ortak hedefimiz kanser tedavisi gören hastaların yaşam kalitesini artırmaktır” dedi.

İşbirliğinin önemi

Bu anlaşma, kaliteyi artırmak için çalışan Onkolojik Estetik Uzmanının bilgi ve beceri gereksinimlerini tanımlayan UNI referans uygulamasının (UNI/PdR 130:2022) onaylanmasıyla 2022 yılında başlayan yolculuğun önemli bir aşamasını işaret ediyor. Onkolojik tedavi gören insanların yaşamları. Onkolojik Estetik Uzmanı, 6664 sayılı kanunun gereklerine ve sınırlarına uygun olarak faaliyet gösteren wellness profesyonelidir. 1990 yılı 1, sektör mevzuatlarının gerektirdiği estetik tedavileri münhasıran yürütmektedir. “Bu anlaşma, Onkolojik Estetik Uzmanı imajını geliştirmek için on yıl önce bilimselliğe, yönteme ve hazırlığa dayalı olarak girilen yolun önemini teyit etmektedir” dedi. Valter AndreazzaApeo'nun genel sekreteri. “Hedefimiz her zaman uluslararası kuruluşlardan yasal ve mesleki tanınırlık elde etmek olmuştur. Başta CNA olmak üzere ticari derneklerle ittifak bize güven veriyor ve bizi, zorluklarla dolu olmayan ancak cesaretle desteklenen bu yolda ilerlemeye devam etme konusunda daha kararlı kılıyor. Biz ve bizi takip etmeyi seçen öncü uzmanlar tarafından Onkolojik Estetik Uzmanı figürünün UNI standardı ile yasal olarak tanınmasına yol açacak son aşamayı atmaya hazırız”.

Tümörler: 10 hastadan 8'inde tedaviye bağlı cilt reaksiyonları

16 Kasım 2023

Eğitim yolları

UNI Uygulamasının gerekliliklerine ve sektör düzenlemelerine uygun bir eğitim kursu sunmak için, Ecipa Vakfı aracılığıyla yapılan ortaklık anlaşması, CNA yapılarının SEO uzmanlık kursları (Onkolojik Estetik Uzmanı) sağlamasına olanak tanıyor. Giuseppe Vivace, Ecipa Vakfı Direktörü, anlaşmanın eğitim kurumları için önemli bir referans teşkil ettiğini, hızla gelişen ve sürekli eğitime yatkın bir estetik sektöründe giderek ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunduğunun altını çiziyor. Bir sonraki hedef, UNI ve diğer kuruluşların desteğiyle UNI Uygulamasını Teknik Standarda dönüştürmek olacaktır. Bu, sektör operatörlerine en ileri eğitim kurslarını sunarak ve vatandaşları en iyi şekilde koruyarak becerilerin, rollerin ve sorumlulukların etkili bir şekilde entegrasyonunu garanti edecektir.