Paris katliamının sanığı: İnsanlara baktım ve son anda vazgeçtim

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Paris katliamının sanığı: İnsanlara baktım ve son anda vazgeçtim
Paris’te 2015’te 130 kişinin ömrünü kaybettiği müthiş taarruzların “yaşayan son sanığı” Salah Abdeslam, kendini havaya uçurmak üzere girdiği barda son anda vazgeçtiğini söylemiş oldu. Fas asıllı terörist, “İnsanlara baktım ve bunu yapmayacağım dedim” tabirlerini kullandı.

Fransa’nın başşehri Paris’te 2015’te 130 kişinin hayatını kaybettiği taarruzların sanıklarından Salah Abdeslam, taarruz için girdiği barda son anda saldırıyı gerçekleştirmekten vazgeçtiğini söylemiş oldu.

Paris’teki Stade de France, Bataclan konser salonu ve çeşitli kafelerde eş vakitli olarak düzenlenen terör taarruzları kenti kan gölüne çevirmişti. Davasına devam edilen “hayattaki son saldırgan” Salah Abdeslam, Paris’te görülen duruşmada, bir kafede kendisini havaya uçurması istenince şoke olduğunu anlattı. “Bana verilen talimat 18. Bölge’de bulunan kafeye gitmemdi. Kafeye girip bir içki ısmarladım ve insanlara baktım. Kendime ‘Bunu yapmayacağım’ dedim” tabirlerini kullandı.

Hücum planlarından yalnızca iki gün evvel haberdar olduğunu, aslında Suriye’ye gönderilmeyi beklediğini kaydeden 32 yaşındaki sanık, “Hedef alacağımız bireyler hakkında hiç bir fikrim yoktu” dedi. Abdeslam, taarruzdan vazgeçip kafeden çıkarak otomobiline atladığını ve araç bozulana dek Paris sokaklarında rastgele dolaştığını anlattı.

KARDEŞİ KENDİNİ HAVAYA UÇURMUŞTU

Saldırganlar içinde yer alan Fas asıllı Abdeslam’ın kardeşi Brahim de Paris’teki bir kafede etrafa ateş açıp kendini havaya uçurmuştu.

Davanın bir öteki sanığı olan ve saldırganlara silah temin etmekle suçlanan Muhammed Abrini ise, akınlardan daha sonra Abdeslam’ın fazlaca makus göründüğünü söyleyerek “Saldırıyı düzenlemek için fazla zayıftı. Sanırım intihar yeleğinin çalışmadığını söylemiş oldu” diye konuştu.

Abdeslam, Paris’teki akın daha sonrasında büyüdüğü yer olan Brüksel’e kaçmış ve 2016’da yakalanmıştı.

Alıntıdır