Paris’i kana bulayan terör taarruzlarının 6. yılı

ManaTerapy

Global Mod
Global Mod
16 Haz 2021
4,527
0
0
Fransa’nın başşehri Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen terör hücumlarının 6. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliklerinde, kana bulanan yerlere çiçekler bırakıldı.

Fransa’nın başşehri Paris’te en az 140 kişinin vefatıyla sonuçlanan 7 farklı noktadaki atakların üzerinden 6 yıl geçti.

Paris’i kana bulayan terör ataklarında ömrünü kaybedenler için hücumun 6. yıl dönümünde anma aktiflikleri düzenlendi. Fransa Başbakanı Jean Castex, Paris Büyükşehir Belediye Lideri Anne Hidalgo ile bir arada Stad de France (Fransa Stadyumu) başta olmak üzere taarruzlara sahne olan yerlere çelenk bıraktı.

ANMA MERASİMLERİ DÜZENLENDİ

Hücumlarda en çok can kaybının yaşandığı Bataclan konser salonunun yanı sıra Le Carillon barı, Le Petit Cambodge restoranı, La Casa Nostra restoranı önünde de anma merasimleri yapıldı. Vatandaşlar ellerinde çiçeklerle atak noktalarına gelerek hürmet duruşunda bulundu.

“SAYGI GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIM”

90 can kaybının yaşandığı Bataclan konser salonunun önü demir bariyerlerle kapatılırken, terörü lanetleyen vatandaşlar ömrünü kaybedenlerin anısına yere çiçek bıraktı. İsmini vermek istemeyen bir genç, “yaşamını kaybedenlerin hiç birini tanımıyorum, hiç biri akrabam değil. Fakat insanlık cürmü olan terörizmi kınamak ve ömrünü kaybedenlerin anısına hürmet göstermek için buradayım. Şu anda burada bulunanlardan biri de bir vesileyle o gece burada olabilirdi, olabilirdik. Bundan dolayı terörü lanetliyorum ve hayatını kaybedenleri hürmetle anıyorum” dedi.

Ayrıyeten bu akşam Parc des Princes Stadı’nda oynanacak olan Fransa-Kazakistan müsabakası öncesinde de 1 dakikalık hürmet duruşunda bulunulacak.

En az 140 kişinin mevti, 400’den çok kişinin yaralandığı taarruzları terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster