Putin’in ziyareti olay yarattı: Hani Covid-19’dan korkuyordu

celikci

Active member
25 Eyl 2020
6,589
0
36
Putin’in ziyareti olay yarattı: Hani Covid-19’dan korkuyordu
Son devirde ortalarında Macron ve Scholz üzere kendisini ziyaret eden önderleri 5 metre uzunluğundaki masanın gerisinden ağırlayan Rusya Devlet Lideri Putin’in dün Rus havayolu şirketi Aeroflot’un eğitim merkezine yaptığı ziyaret gündem oldu.

Son aylarda Rusya ile Ukrayna içinde tırmanan tansiyon son 10 gündür savaş halini aldı… Rusya’nın savaşa ilerlediği günlerde biroldukca ülke önderi Putin’e davette bulunurken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moskova’da Putin’i ziyaret etmişti.

Covid-19 telaşı ötürüsıyla ve Macron ve Scholz’un test olmayı reddetmeleriyle bir arada Putin, iki başkanı de yaklaşık 5 metrelik dev masanın öbür tarafında ağırlamıştı. İki önderle de uzaktan bağlantı kuran Putin’in o imajları gündem olmuştu.

Putin’in kalabalık bir ortamda bulunması baş karışıklığı yarattı.

Lakin Putin ile iki alakaları masaya yatırmak için Moskova’ya giden Brezilya önderi Jair Bolsonaro da fazlaca sayıda Covid-19 testi olduğunu söylemiş lakin bu eforunun kararında Putin’le tokalaşarak poz vermeyi başarmıştı.

Putin’in bu atağı ve çekilen kareler gündem olurken, Ukrayna ile savaşın ortasındaki Rusya’nın önderinin dün çekilen fotoğrafları hem dikkat çekti birebir vakitte alay konusu oldu.

KALABALIK MASAYA OTURDU

Memleketler arası İşçi Bayanlar Günü’nü kutlamak için Rus havayolu şirketi Aeroflot’un eğitim merkezini ziyaret eden Putin hosteslerle ve eğitmenlerle bir ortaya geldi. Kendisine çiçek takdim eden hosteslerle poz veren ve ondan sonrasında kalabalık bir masada yetkililerle sohbet eden Putin’in fotoğrafları toplumsal medyanın gündemine oturdu.

Birtakım toplumsal medya kullanıcıları, “Putin artık daha az gergin hissediyor” yorumunu yaparken birtakım kullanıcılar ise hosteslerin Covid-19 testi yaptırıp yaptırmadığını sordu.

Öte yandan Putin’in ziyareti ile birlikte Aeroflot’un Belarus dışındaki bütün milletlerarası seferlerini durdurduğu da belirtildi. Havayolu şirketi salı gününden itibaren uçuşları askıya alma sonucu alındığını duyurdu.

Alıntıdır